Vreme čitanja: oko 2 min.

Mere zbog obeležavanja Dana sećanja u Donjoj Gradini: Zatvoreni putevi, zabranjena upotreba dronova

Vreme čitanja: oko 2 min.

Saopštenje MUP RS povodom obeležavanja Dana sećanja u Donjoj Gradini

  • 0
Aleksandar Vučić, Donja Gradina Jasenovac Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzima niz bezbednosnih mera i radnji povodom obeležavanja Dana sećanja na žrtve ustaškog zločina - genocida NDH u kocentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donja Gradina koji će biti obeležen u nedelju, 23. aprila u Donjoj Gradini.

"Građane savetujemo da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, te da zbog lakšeg kretanja i izbegavanja stvaranja gužvi sa sobom ne nose ruksake i torbe", navodi se u saopštenju MUP RS.

Zbog održavanja javnog skupa u Donjoj Gradini, Granični prelaz Donja Gradina biće zatvoren, a građane koji putuju, upućuju da koriste Granični prelaz Kozarska Dubica.

Na snazi je zabrana upotreba dronova na području Donje Gradine.

Na snazi je i naredba o zabrani saobraćaja za sva motorna vozila, osim vozila koja će vršiti prevoz građana posetilaca, kao i zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 tone ukupne mase. Zabrane se odnose za dan 23. april 2023. godine u vremenu od 06,00 do 16,00 časova.

Zabrana saobraćaja za sva motorna vozila se odnosi na mesto Donja Gradina - deonicu magistralnog puta M-I 100, Draksenić - Granični prelaz Donja Gradina, granica Republike Srpske/Republike Hrvatske.

Saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone ukupne mase zabranjuje se na sledećim deonicama magistralnih puteva;

- magistralni put M-I 100, deonica puta Kozarska Dubica – Kostajnica,

- magistralni put M-I 100, deonica puta Kozarska Dubica – Draksenić,

- magistralni put M-I 102, deonica puta Draksenić - Gradiška;

- magistralni put M-I 501, deonica puta Kozarska Dubica - Prijedor.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske doneo je naredbu o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području opština Kozarska Dubica i Gradiška, za 22.04.2023. godine od 00,00 časova do 23.04.2023. godine do 24,00 časa, na sledećim putnim pravcima:

- magistralni put M1-100 deonica: Novi Grad 2 - Kostajnica; Kostajnica - Kozarska Dubica 1; Kozarska Dubica 1 - Kozarska Dubica 2; Kozarska Dubica 2 - Draksenić; Draksenić - Granični prelaz Gradina.

- magistralni put M1-102 deonica: Draksenić - Vrbaška 1; Vrbaška 1 - Vrbaška 2; Vrbaška 2 - Čatrnja, Čatrnja - Gradiška.

- magistralni put M2-501 deonica: Kozarska Dubica 1 - Prijedor 1.

Ministarstvo u sedištu, policijske uprave i policijske stanice, za navedeni dan neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija, zaključuje se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA