Vreme čitanja: oko 1 min.

Pucnjava u noćnom klubu u Hrvatskoj: Ubijen Tomislav Sabljo, optuživan za trgovinu drogom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sabljo je bio optužen za krijumčarenje 16 tona marihuane

  • 0
Hrvatska policija, pucnjava, pistolj Foto-ilustracija: Shutterstock, Tanjug/HINA/DAMIR SENICAR

Noćas je na području Trešnjevke u Zagrebu došlo do pucnjave u noćnom klubu u kojoj je ubijen 41-godišnji Tomislav Sabljo.

Policija je izvestila da je u Ulici Florijana Andrašeca oko 4.45 sati došlo do fizičkog sukoba više osoba, nakon čega je muškarac ubijen sa više hitaca iz vatrenog oružja.

- Muškarac koji se dovodi u vezu s ovim kaznenim delom je uhapšen i pod nadzorom policije. U toku je uviđaj i kriminalističko istraživanje - javlja policija.

Prema nezvaničnim informacijama radi se o mlađoj osobi koja radi kao redar, piše Večernji list.

Policija je tokom dana obavljala uviđaj i prikupljala tragove kako bi tačno utvrdila što se dogodilo.

Ubijeni od ranije poznat policiji

Sabljo je osoba koja je, kako kažu u policiji, njima dobro poznata. Zadnjih je godina više bio u Remetincu nego van njega, a sve je počelo u julu 2019. kada je s još 15-ak osoba uhapšen u akciji Tebra.

Reč je o priči u kojoj su se Tomislav Sabljo i Tomislav Sučić, kao i ostali optuženi teretili da su organizovali krijumčarenje oko 16 tona marihuane vredne oko 11 miliona evra. Osim toga, teretili su se i da su stajali iza niza paljenja vozila.

Iako je optužnica odavno podignuta, nije još potvrđena. U međuvremenu, Sablju je počelo i suđenje za pokušaj iznude, a njegov kum i drugi optuženi Tomislav Sučić, našao se na meti suprotstavljene kriminalne skupine, koja je pokušala da digne u vazdih njegov porodični stan. Za to je optužena grupa okupljena oko Viktora Milankovića, a ni ta optužnica još nije podignuta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA