Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako je grupa muškaraca iznuđivala novac od građana u BiH i inostranstvu: Pretili i napadima oružjem

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prilikom pretresa je pronađeno određeno naoružanje

  • 0

Prilikom pretresa pet lokacija u Tuzlanskom kantonu, policijci Federalne uprave policije u BiH uhapsili su tri osobe.

Operativna akcija imala je kodni naziv "Live", a iz nadležnog Tužilaštva objavili su detalje pojedinih krivičnih dela za koja se sumnjiče uhapšeni.

Po naredbi nadležnog suda i nalogu tužilaštva, policijski istražitelji su obavili pretrese na pet lokacija u Lukavcu i Tuzli, kada su slobode lišeni R.J, M.S i A.H. Za dve osumnjičene osobe je raspisana poternica, dok se jedna osoba Dž.J, protiv koje se takođe vodi istraga, već nalazi u zatvoru.

Prilikom pretresa je pronađeno određeno naoružanje, kao i tehnološki uređaji koji će biti predmet veštačenja i koji su verovatno korišćeni pri izvršenju krivičnih dela, prenosi Klix.ba.

"Oni su osumnjičeni da su od kraja 2022. godine koristeći određene društvene mreže i internetske aplikacije iznuđivali veće iznose novca od više osoba koje žive u BiH i inostranstvu te su upućivali ozbiljne pretnje njima i članovima njihovih porodica da će koristeći različito oružje izvršiti napade na njih", kazao je portparol Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Tri osumnjičene osobe, koje su juče lišene slobode, će danas biti ispitane u Tužilaštvu, nakon čega će verovatno postupajući tužilac za njih nadležnom sudu staviti predlog za određivanje pritvora. Istraga u ovom predmetu se nastavlja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA