Vreme čitanja: oko 1 min.

Osnovac ucenjivao drugaricu iz škole, prebio ga njen roditelj sa prijateljima: Težak incident u Podgorici

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dečak je, prema saznanjima "Vijesti", navodno ucjenjivao školsku drugaricu, a njeni roditelji su pre nekoliko dana dolazili da ga upozore, što nije imalo efekta.

  • 9
Majka, otac, roditelju tuku dete, decu, nasilje nad decom, dečje batine, vaspitanje

Foto-ilustracija: Shutterstock

Učenik devetog razreda Osnovne škole "Štampar Makarije" u Podgorici teško je povređen nakon što su ga, prema saznanjima "Vijesti", napali roditelj njegove školske drugarice i njegovi prijatelji.

Prema saznanjima "Vijesti", dečak je navodno ucenjivao školsku drugaricu, a njeni roditelji su pre nekoliko dana dolazili da ga upozore, što nije imalo efekta.

Roditelj devojčice i njegovi prijatelji privedeni su na informativni razgovor.

Direktor škole Novica Gačević rekao je za portal Roditelji.me da je do incidenta došlo u blizini školskog dvorišta, ali da u školi nisu do danas imali informacije da postoji ikakav problem između te devojčice i dečaka iz devetog razreda.

Prema njegovim rečima, ni roditelji ih nisu obavestili da postoji bilo kakav problem.

Gačević je rekao da je dečak i ranije bio problematičnog ponašanja, ali da o ucenjivanju nisu ništa znali. On je naveo da je problem između dece kulminirao poslednjih dana.

Kako je rekao, prema informacijama koje su tek danas dobili od ostalih đaka, povod je bio što je dečak nekako došao u posed njenog mobilnog telefona, odakle je preuzeo fotografije zbog kojih je kasnije ucenjivao.

"Tražio joj je za to novac, a kako smo saznali ona mu je određenu sumu i dala da bi izbegla da on objavi te fotografije ili da ih nekom pošalje. Čuli smo da je otac od devojčice, kada je saznao za to, tražio od njega da obriše fotografije i vrati novac, ali on to nije učinio", rekao je Gačević.

Prema nezvaničnim informacijama, u napadu na učenika je korišćen i pendrek.

Nakon intervencije policije, učesnici sukoba su odvedeni na saslušanje i u Klinički centar, kako bi povređeni bili medicinski zbrinuti.

Iz policije zasada nisu kontaktirali upravu škole, a deo gde se desio incident nalazi se u blizini dvorišta i, kako je rekao Gačević, nema video-nadzora.

(Telegraf.rs)

Video: Iako pod Turcima Srbi su našli način da uče: Ovo je prva privatna škola u Srbiji, osnovana 1807.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M

    28. april 2023 | 17:37

    Svaka cast roditeljima. Pravilno su postupili. Nije po zakonu ali je pravilno. Uobicajeno, direktor i nastavnici ništa nisu znali.

  • Zgb

    28. april 2023 | 17:27

    Bravo

  • JELENA

    28. april 2023 | 17:33

    Valjda je nesto naucio,na tezi nacin al mozda od sad bude dobar decko.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA