Vreme čitanja: oko 1 min.

Ivo je umro, a onda je u njegovo selo došla teška mašinerija da sve raskopa: On ih je poslao na samrti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Strojevi su podigli stari asfalt, put se proširuje, gradi se kanalizacija i kolektor za prečišćavanje otpadnih voda

  • 1
Ivo Printskrin/Srećko Stipović

Selo Vranci u BiH postali su pravo radilište zahvaljujući novcu Iva Medića koji je za infrastrukturu darovao čak milion i dve stotine konvertibilnih maraka, (to je ugrubo oko 600.000 evra).

Od taksi vozača Frane stiže cela priča o Ivu - on kaže da je Ivo živeo jako skromno. S obzirom na to da se vozio s Franom taksijem iz Kreševa do Vranaca za tri KM (oko 180 dinara), a drugi taksisti naplaćivali su vožnju pet KM.

Ako ne bi bilo Frane na štandu Ivo nije hteo da plaća taksi pet KM nego je iz Kreševa pešice išao do svojih Vranaca.

O njemu su njegovi susedi takođe govorili kao o dobrom čoveku.

- Sve je išlo u potok, sada će biti bolje jer sve sastavljaju. Biće i asfalta, biće super. Ivo je bio super, živeo je sam i mi smo se svi iznenadli, imao je brata ali je on poklanjao nešto i bratu, a ovo je odredio za selo da se uradi asfalt i kanalizacija.

- Ja ne znam ništa, nisam znao ni njegovo zanimanje. Nisam ga poznavao, znam da je imao samo neku ženu - kaže komšija.

- Naš pokojni sused Ivo je bio odličan čovek, nama je super. Mnogi su ga osuđivali, ali je bio jako dobar. Jedna divna ličnost, vidite ovaj prizor i rad, šta je on sve uradio za selo. Dolazio je na kafu, išli smo mi i kod njega i nosili mu hranu - kaže jedna komšinica.

Ivo je svom selu poklonio milion maraka kako bi svojim komšijama olakšao život u selu. Kako kažu komšije, mogao je da živi jako lepo, ali nije, jer je sve dao selu koje ga se seća po lepom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bole

    29. april 2023 | 11:58

    Ima puno divnih ljudi. O njima vise pisite. Da budu primer mladima, ako nije prekasno. Mlade decenijama ucimo na negativnim primerima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA