Vreme čitanja: oko 2 min.

Kliničko-bolnički centar u Hrvatskoj u žalosnom stanju: Ovo su fotografije, stigao i odgovor bolnice

Vreme čitanja: oko 2 min.

Uprava KBC Rijeka poručuje da se u svim prostorijama vodi računa o čistoći prostora

  • 4
Pacijent se žali na stanje u KBC Rijeci Foto: index.hr/Privatni album/Čitatelj Index/KBC Rijeka

Redakcija portala Index.rs javio se čitalac sa fotografijama stepeništa koje vodi do Hematološke dnevne bolnice KBC-a Rijeka, koje je u vidno zapuštenom i neurednom stanju. Čitalac tvrdi da su fotografije nove, a na njima se jasno vide iskorišćene zaštitne maske, pa i opušci cigareta.

"U dnevnu bolnicu dolazim već šest meseci, a stanje stepeništa je uvek isto. Bilo je više-manje takvo i kod prvog dolaska i već tada se videlo da to niko ne čisti. Žalosno je što je to dnevna bolnica u koju svakodnevno dolaze bolesnici čiji je imunološki sistem ozbiljno narušen zbog same bolesti, i kod većine, primanja hemioterapije. Neshvatljivo je da jedna zdravstvena ustanova doslovno izgleda kao svinjac", rekao je čitalac.

Bolnica nedavno renovirana, ali ne u potpunosti

Hematološka dnevna bolnica nalazi se u glavnoj zgradi KBC-a na prvom spratu i nedavno je renovirana. Rešenjem ministra zdravstva Vilija Beroša prošle je godine Zavodu za hematologiju Klinike za internu medicinu KBC-a Rijeka dodeljen status Referentnog centra Ministarstva zdravstva za potporno lečenje i kvalitet života bolesnika s hematološkim bolestima u periodu od pet godina.

Kao odgovor na navode čitatelja, iz KBC-a Rijeka kažu da je predviđeno da se pacijenti pri dolasku u Dnevnu bolnicu Zavoda za hematologiju Interne klinike služe liftom ili prolaze kroz uređene prostore Klinike za dermatologiju.

"S obzirom na zadatu arhitekturu zgrade (bolnica je paviljonskog tipa) pojedini pacijenti se služe stepenicama na kojima je postavljena i protivklizna zaštita. Što se tiče priloženih fotografija tehničkog stepeništa nismo u saznanju u kom su trenutku iste nastale s obzirom na to da se u svim prostorima KBC-a Rijeka vodi računa o čistoći prostora.

Napominjemo da, iako navedeno tehničko stepenište ne služi za kretanje bolesnika već je rezervni put za opskrbu, prema planu ulaganja i obnove prostora", poručili su iz riječkog KBC-a.

Oni su u međuvremenu priložili fotografije kako kažu "zatečenog stanja" na kojima je vidljivo da se radi o starom stepeništu, ali počišćenom.

(Telegraf.rs)

Video: Vakcinacija beba iz GAK-a koje su umesto BSŽ vakcine primile fiziološki rastvor:Imunizovano 133 dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • a kod nas

    29. april 2023 | 19:40

    sve savremeno i sređeno bolje nego bilo gde u svetu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA