Vreme čitanja: oko 2 min.

Detalji užasa u Splitu: Žena osumnjičena za ubistvo muža, prebačena u bolnicu sa prelomima lobanje i rebara

Vreme čitanja: oko 2 min.

U času dolaska policije bila u stanju rastrojstva

  • 0
Policija, Hrvatska, hrvatska policija Foto: Profimedia

Žena je uhapšena u Splitu zbog sumnji da je u petak ubila svog 53-godišnjega partnera, ima teške povrede po telu, prelom lobanje i rebara.

Osumnjičena 51-godišnja K. M. umesto pritvorskom nadzorniku s prijavom za ubistvo, iz policije je prevezena u bolnicu na lečenje.

Pravna kvalifikacija

Premda je prema onome što je dosad utvrđeno nedvosmisleno da je ubijen oštrim predmetom, novootkrivene povrede njegove partnerke, uz pretpostavku da joj ih je naneo partner pre smrti, mogle bi dati drukčiju dinamiku događaju, odnosno otvoriti mogućnost da se žena branila od napada, što može značiti drukčiju pravnu kvalifikaciju, poput nužne obrane, prekoračenja nužne obrane, ubistva na mah.

Naime, prema objavljenim informacijama, žena je u trenutku dolaska policije bila u rastrojenom stanju, a prema rečima suseda, bila je i pod uticajem alkohola. Najpre je dozivala susede, a oni su pozvali policiju.

Na pitanje je li alkohol bio jedino zbog čega je bila u rastrojenom stanju, odgovor tek treba dati spomenuta veštačenja. Ubijenog muškarca često su, kažu susedi za Slobodnu Dalmaciju, mogli videti u alkoholisanom stanju u lokalnoj prodavnici i na ulici, te je neretko intervenisala i policija zbog kršenja javnog reda i mira te sukoba s partnerkom.

I ona koja jedina zna šta se zaista događalo te večeri u njihovom podstanarskom stanu, imala je prekršajne prijave i dosad. Tako je sredinom maja 2021. godine na splitskom Prekršajnom sudu osuđena na 80 evra kazne jer je u avgustu 2019. godine oko 11.35 u jednom lokalu na splitskom Pazaru narušavala javni red i mir. Budući da je taj dan provela na trežnjenju u policiji, to joj je uračunato u kaznu pa naposletku nije morala da plati ništa.

Tada je u alkoholisanom stanju - a izmereno joj je čak 3,15 promila alkohola u krvi - nerazumljivo vikala na prisutne goste, nametljivo ih ometala u konzumaciji pića i sprečavala slobodno kretanje gostiju u ugostiteljskom objektu.

Na dan ubistva, rekli su susedi novinaru Slobodne Dalmacije, iz stana se čulo vikanje i prepucavanje.

"Meni je žao što se to dogodilo. Jutros su se oko pet svađali, kasnije nisam ni slušao. Ne znam što se točno dogodilo, bio sam ispred kuće. Nemam reči", zaključio je prvi sused para.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA