Vreme čitanja: oko 1 min.

U Zeti otkrivena nova vrsta ribe: Daće joj ime "Nikšićanka"

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Prilikom ispitivanja te nove vrste ribe ustanovljeno je da je ona jedina na svetu, nigde nisu našli njenu genezu, a nije ni mutirala, već je nova vrsta koja još nema ime - rekao je predsednik Sportsko-ribolovnog kluba Nikšić Vujica Lalić

  • 1
pastrmka Foto: Pixabay

U donjem toku Zete otkrivena je nova vrsta ribe, a ribolovci razmišljaju da pastrmki daju ime "nikšićanka".

- Prilikom ispitivanja te nove vrste ribe ustanovljeno je da je ona jedina na svetu, nigde nisu našli njenu genezu, a nije ni mutirala, već je nova vrsta koja još nema ime - rekao je predsednik Sportsko-ribolovnog kluba Nikšić Vujica Lalić, piše Srna.

On je naveo da su u nikšićkim jezerima zastupljeni kalifornijska pastrmka i potočara, klen, "dve vrste šarana i to divljak i golać, kinez i gaovice".

- Nove vrste koje su ubačene u naša jezera mimo nas i zakona jesu veća vrsta soma koja je verovatno ubačena iz Bilećkog jezera - dodao je Lalić.

On je najavio da će ove godine u tri jezera ubaciti 6,5 tona ribe.

Sportsko-ribolovni klub Nikšić osnovan je 1951. godine i svoje aktivnosti sprovodi u okviru tri jezera - Krupačko, Slano i Grahovsko jezero, kao i na Bilećkom jezeru, a trenutno broji 430 članova.

(Telegraf.rs)

Video: Ulovljena vodena grdosija duga preko dva metra i teška 90 kilograma na Gružanskom jezeru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA