Vreme čitanja: oko 1 min.

"Oni i dalje lupetaju o etničkom čišćenju u Hrvatskoj": Skandalozne reči Milanovića

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za Srpsko narodno veće Milanović tvrdi da ne predstavlja Srbe u Hrvatskoj. Smeta mu, kazao je, da sluša predsednika SNV Milorada Pupovca u parlamentu kada govori o etničkom čišćenju

  • 12
Zoran Milanović Foto: Tanjug/AP

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović je komentarisao danas posetu premijerke Srbije Ane Brnabić Zagrebu i rekao da ona "nije kreator", već "portparol i kurir (Aleksandra) Vučića", a Srbiju je pozvao da promeni odnose prema Rusiji i da Hrvatskoj dostavi spisak ubijenih.

"Oni i dalje lupetaju o etničkom čišćenju u Hrvatskoj, genocidu - e, dosta više", rekao je Milanović na sindikalnom skupu u Zagrebu.

U izjavi novinarima ponovio je da "Srbija mora da prekine ovakve odnose s Rusijom" i da "Srbija mora da kaže gde je s obzirom na to da je prošlo godinu dana od rata u Ukrajini", preneli su hrvatski mediji.

Za Srpsko narodno veće tvrdi da ne predstavlja Srbe u Hrvatskoj. Smeta mu, kazao je, da sluša predsednika SNV Milorada Pupovca u parlamentu kada govori o etničkom čišćenju.

Tvrdi da to smeta svakog umerenom Hvatu, a Pupovca je pozvao da, kako je naveo, "ne lupeta više".

Od najavljene posete premijera Andreja Plenkovića Subotici, krajem juna, Milanović kaže ne očekuje ništa.

"Da bi se nešto suštinski promenilo u Beogradu, potrebno je da se tamo promene temelji politike. Ne možeš proći s pričom da je moderna Hrvatska nastala na etničkom čišćenju", kaže Milanović i dodaje: "Dajte nam te popise ubijenih, to imate, nemojte nas farbati više, previše je vremena prošlo. Hoćete u EU? Ne možemo vam tu pomoći ni odmoći, morate prekinuti ovu vrstu odnosa s Rusijom u ovom trenutku, za pet - deset godina ko zna… Pa Plenković i njegov ministar su 17. januara prošle godine pozivali Putina u Zagreb, ludi ljudi!", rekao je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    1. maj 2023 | 15:15

    Milanoviću, mi Srbi ne podržavamo nacizam. Za razliku od tebe i vas.

  • Srbi nikad ne zaboravljaju

    1. maj 2023 | 16:22

    Sta su pokatoliceni srbi radili

  • jordan

    1. maj 2023 | 16:20

    Prema retorici Milanovića,od otopljavanja odnosa nema ništa.Pa dobro,što 'ladnije,to bolje,na apsolutnoj nuli (-273°K).

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA