≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Katarina tvrdi da je Željka ubila u samoodbrani, komšije kažu da su oboje znali da popiju

Vreme čitanja: oko 2 min.

Katarina se sumnjiči da je 28. aprila, ​oko 20.35 sati u gradskom kvartu Visoka u unajmljenom stanu, u kom su zajedno živeli ubila Željka

  • 0
Hrvatska, višestruko ubistvo, Igor Nađ ubijene Maja Josipa Tojagić Foto: Tanjug/FaH/ Damir Sencar

Katarini M. (52) istražni sudija Županijskog suda u Splitu odredio je istražni zatvor zbog sumnje da je ubila svog 53-godišnjeg partnera Željka G..

Pritvor joj je određen da ne bi uticala na svedoke i zbog opasnosti od ponavljanja dela jer je ranije prekršajno osuđivana za remećenje reda i mira, prenosi Slobodna Dalmacija.

Katarina se sumnjiči da je 28. aprila, ​oko 20.35 sati u gradskom kvartu Visoka u unajmljenom stanu, u kom su zajedno živeli ubila Željka.

Zločinu je navodno prethodio sukob, nakon čega je žena nožem po grudima izbola muškarca koji je ubrzo preminuo. Potom je zvala pomoć, a stigla je i policija koja je celu noć u prizemnom stanu obavljala uviđaj.

Iako Katarinu M. sumnjiče da je partnera ubola nožem u grudi s namerom da ga ubije, ona, kako piše Dalmatinski portal, tvrdi da se branila od njegovih udaraca kada ju je pijan napao. O partneru je kazala i kako je bio u redu kada je bio trezan, ali kada bi se napio, došlo bi do problema.

Osumnjičena je nakon hapšenja, u rastrojenom stanju i s vidljivim povredama glave, ruku i nogu, prebačena na zbrinjavanje u splitsku bolnicu, te je zadržana na Odeljenju neurohirurgije jer je imala frakturu lobanje i slomljena rebra.

Kako navodi Slobodna Dalmacija, i žrtva i osumnjičena za ubistvo bili su, skloni alkoholu i čestim međusobnim verbalnim i fizičkim sukobima, ali i remećenju javnog reda i mira. Tako je, po pričama iz komšiluka, ubijeni često viđan u alkoholisanom stanju u lokalnoj prodavnici i na ulici, te je neretko intervenisala i policija zbog kršenja javnog reda i mira.

Ni njegova partnerka, koja jedina zna šta se zaista događalo te večeri u njihovom podstanarskom stanu, nije bila imuna na policijske prekršajne prijave.


Mediji navode da je sredinom maja 2021. godine na splitskom Prekršajnom sudu osuđena na 80 evra kazne jer je u avgustu 2019. godine oko 11.35 u jednom lokalu na splitskom Pazaru narušavala javni red i mir. Međutim, kako je taj dan provela na trežnjenju u policiji, to joj je uračunato u kaznu pa nije ništa morala da plati.

Tada je u alkoholisanom stanju, a izmereno joj je čak 3,15 promila alkohola u krvi, nerazumljivo vikala na prisutne goste, nametljivo ih ometala u konzumaciji pića i sprečavala slobodno kretanje gostiju u ugostiteljskom objektu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA