Vreme čitanja: oko 1 min.

Krenuli da love ajkule u Jadranskom moru i nestali: Potraga za dvoje ribara kod Umaga

Vreme čitanja: oko 1 min.

Potraga je obustavljena oko 21 čas zbog nevremena i biće nastavljena u sredu ujutru

  • 0
Bik ajkula Foto: Mark Conlin / Alamy / Profimedia

Traga se za dvoje ribara iz Umaga, koji su se u utorak ujutru zaputili u izlov morskih pasa. Nakon višečasovne drame, potraga je morala da bude obustavljena oko 21 sat zbog nevremena.

Ribar Danilo Latin tvrdi za 24sata kako se radi iskusnim ribarima, a u njihovu potragu uključeni su i ribari, policija, Lučka kapetanija.

- Nažalost, moje kolege još nisu pronađene. I moj sin je plovilom išao da traga za njima, kao i još neki ribari ali zbog nevremena i velikih talasa, potraga je obustavljena, i teška srca su morali da se vrata u luku - kaže Latin.

Latin kaže da je o nestanku dvojice ribara obaveštena i Italija.

"Ribari, policija, Lučka kapetanija... svi su se uključili u potragu a obaveštena je, po mojim saznanjima i italijanska strana. Potraga je uključivala i kruženje oko mesta gde je njihovo plovilo imalo spuštene mreže za izlov morskog psa-kadela. Ništa zasad nije pronađeno. U sredu ujutro ponovno kreće potraga za njima a koja je obustavljena u utorak oko 21 sat, zbog talasa i nevremena" ispričao je Latin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA