≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

U Banjaluci i Trebinju otvorena Knjiga žalosti zbog tragedije u školi, zastave u Sarajevu na pola koplja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Danas je i dan žalosti u celoj BiH

  • 1
Osnovna škola Vladislav Ribnikar, jutro posle pucnjave Foto: Telegraf

Knjiga žalosti povodom tragično stradalih u pucnjavi u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu od danas do nedelje otvorena je u Generalnom konzulatu Srbije u Banjaluci i u Konzularnoj kancelariji Trebinje.

Knjiga žalosti biće otvorena danas do 16.00 časova, a sutra i nedelju, 7. maja, od 10.00 do 14.00 časova. Generalni konzulat Srbije i Konzularna kancelarija Trebinje zahvaljuju za sve dobijene poruke podrške, saopšteno je na internet portalu Generalnog konzulata.

Inače, na inicijativu novoizabranog premijera FBiH Nermian Nikšića, Savet ministara BiH je sinoć doneo odluku da Dan žalosti, zbog tragedije u Beogradu, danas bude proglašen na celoj Teritoriji BiH.

Odluku o Danu žalosti najpre je donela juče tokom dana Vlada Republike Srpske.

Dan žalosti je proglašen zbog stravičnog događaja u kojem je dete starosti 13 godina, ubio osam učenika i čuvara škole "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, dok je šest učenika i jednu nastavnicu ranio. Počinilac je takođe učenik ove škole.

Zastave na svim državnim institucijama u Sarajevu spuštene su danas na pola koplja.

Televizijski i radijski sadržaji kao i sve sportske i zabavne manifestacije planirane za danas prilagođene su Danu žalosti.

Podseća se da se u Srbiji sinoć dogodila nova tragedija u kojoj je Uroš B. usmrtio osam osoba i ranio 14. MUP Srbije saopštio je da je počinilac jutros rano uhapšen.


(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Tuga i bol, oproštaj od nastradalih drugara: Počelo okupljanje đaka ispred OŠ "Vladislav Ribnikar"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA