Vreme čitanja: oko 1 min.

Dečak (13) pretio drugovima iz odeljenja u školi u Bijelom Polju: Otkriven i razlog zašto je to učinio

Vreme čitanja: oko 1 min.

Intervenisala je i policija koja je proverila da li roditelji dečaka imaju oružje, a dečaka su poslali Centar za socijalni rad u Bijelom Polju.

  • 5
Policijska blokada na izlasku iz Podgorice Foto: Nikola Tomić

Đaci osmog razreda Osnovne škole "Dušan Korać" u Bijelom Polju poslati su danas kući sa poslednjeg časa nakon pretnji jednog trinaestogodišnjeg učenika đacima njegovog odeljenja, nezvanično saznaje Televizija Vijesti iz više izvora.

Intervenisala je i policija koja je proverila da li roditelji dečaka imaju oružje, a dečaka su poslali Centar za socijalni rad u Bijelom Polju.

Vijesti pišu da im iz Centra nisu rekli na koji način će dalje postupiti u ovom slučaju. Više izvora bliskih školi istakli su da je pretnjama prethodilo to što je navodno razredni starešina počupao za uši dečaka, nakon poziva jedne nastavnice koja se žalila da se dečak neprimereno ponaša, što je radio i ranije.

Iz uprave škole su demantovali da je došlo do ovog fizičkog kontakta i tvrde da je dečak pretio jer nije hteo da uči.

Ovaj dečak je, inače, prebačen iz druge škole u školu "Dušan Korać" prošle godine a ovo mu je već treća škola koju pohađa tokom osnovnog obrazovanja.

Prethodno prebacivanje je usledilo zbog neprimerenog ponašanja, potvrđeno je iz Ministarstva prosvete. Iz tog resora su za Vijesti rekli da će se nastava u ovoj školi održavati redovno, s tim da će školski pedagog narednih dana biti na časovima sa pomenutim dečakom.

Iz škole su najavili časove odeljenske zajednice i sastanak nastavničkog veća te da će iskoristiti sve potrebne mehanizme, kako se ovo više ne bi ponavljalo.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Zahtevi roditelja uglavnom su se odnosili na izmeštanje učenika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nema razloga

    8. maj 2023 | 17:50

    U psihijatriju I neka mu tamo svaki dan pune glavu

  • Bata Boki

    8. maj 2023 | 17:45

    Pa i da ga je malo povukao za uvo,nije mu otkinuo.Roditelji,posebno vi koji imate decu u tom uzrastu..pricajte sa njima,povezite se sa rodjenom decom...nemojte ono ,,ja verujem svom detetu,, jer deca se ponasaju sasvim drugacije van roditeljskog nadzora,da prosto ne poverujes.

  • Aha

    8. maj 2023 | 18:35

    Prebačen iz jedne škole u drugu, pa opet problem. Kada će te shvatiti da samo dobar prut, umesto vaših stručnih mera, daje rezultate.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA