Vreme čitanja: oko 1 min.

Poljaci dva dana i dve noći lutali Grmečom: Priča ima srećan kraj

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poljski turisti su se izgubili na delu planine gde nema telefonskog signala, a pokvario im se i automobil

  • 0
Planina Gučevo Foto: Shutterstock

Četvoro poljskih državljana, koji su se izgubili u bespućima planine Grmeč u BiH uspešno je spaseno zajedničkom akcijom članova Kluba ekstremnih sportova "Kondor" i pripadnika Policijske stanice Sanski Most.

Turiste iz Poljske, koji su u poseti Unsko-sanskom kantona, navigacija i njeno loše čitanje usmerili su na područje planine, gde su se posle izvesnog vremena izgubili na planinskim putevima, a pri tome im se pokvario automobil.

Prema rečima Edina Seferovića, predsednika pomenutog kluba, Poljaci su na Grmeču proveli dva dana i noći pre nego su uspeli da se jave policiji, prenose Nezavisne.

"Oni su se izgubili na delu planine gde nema telefonskog signala, a prilikom vožnje naišli su na kamen koji im je probio karter na vozilu, pa je ono bilo onesposobljeno. Ipak, uspeli su nekako doći do mesta gde su uhvatili signal, pa su se javili policiji. Kada smo obavešteni, odmah smo organizovali potragu i pronašli smo ih u podnožju Korčanice", kaže Seferović.

Prema njegovm rečima, radilo se o tri starija muškarca i jednoj ženi koji su bili malo umorni i preplašeni, ali u dobrom zdravstvenom stanju, a njihov automobil je takođe odvučen na popravku.

Cela priča je imala srećan kraj, a ovaj događaj je još jedno upozorenje svima da ne kreću u planine ukoliko dobro ne poznaju teren, dodaje se.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA