Vreme čitanja: oko 1 min.

Direktor firme (73) u Varaždinu osuđen za pokušaj silovanja i bludne radnje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Državno tužilaštvo smatra da je izrečena kazna preblaga i da je trebalo da bude odmerena u dužem trajanju i bez primene delimične uslovne osude

  • 0
Devojka auto pokušaj silovanja silovanje Foto: Shutterstock

Direktor firme, danas 73-godišnjak, osuđen je za pokušaj silovanja i bludne radnje nad dve zaposlene, prenosi Danica.hr.

Nepravosnažno je kažnjen s osam meseci bezuslovnog zatvora koje mora da odsluži i godinu dana uslovnog zatvora u koji neće da ode ako opet ne počini slično nedelo.

Prema presudi, okrivljeni 73-godišnjak proglašen je krivim jer je u oktobru 2006. godine, kao direktor trgovačkog društva, počinio krivično delo pokušaj silovanja na štetu jedne zaposlene.

"Osim toga, u decembru 2017. počinio je krivična dela bludnih radnji na štetu druge zaposlene društva pa je osuđen jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od 20 meseci, od čega osam meseci bezuslovno, a 12 meseci uslovno s rokom provere od dve godine”, ističe se u presudi.

Ipak, Županijsko državno tužilaštvo u Varaždinu podnelo je ovih dana žalbu protiv presude Županijskog suda u Varaždinu kojom je direktor (73) proglašen krivim za ta krivična dela. Osuđen je zbog pokušaja silovanja i dva krivična dela bludnih radnji.

Državno tužilaštvo smatra da je izrečena kazna preblaga i da je trebalo da bude odmerena u dužem trajanju i bez primene delimične uslovne osude, s obzirom na utvrđene otežavajuće okolnosti za okrivljenog”, rekli su varaždinski tužioci.

(Telegraf.rs)

Video: Ovo je snimak luksuza u kom žive članovi Balkanskog kartela: Zlatni satovi, koža, TV preko pola zida

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA