Vreme čitanja: oko 1 min.

Ulcinjanin pušten da se brani sa slobode: Traži veštačenje glisera, nije siguran da li je on usmrtio ronioca

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ušakua je policija uhapsila sinoć zbog sumnje da je vozeći gliser, usmrtio ronioca

  • 0
Ulcinj telo ronioca Foto: UPSUL

Ulcinjanin Ali Ušaku (29) nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinju pušten je da se sa slobode brani od optužbi da je odgovoran za pomorsku nesreću u kojoj je pre dva dana stradao ronilac A. S. (28) iz Podgorice.

Prema saznanjima "Vijesti", Ušaku je tokom saslušanja tužiocu rekao da ne može sa sigurnošću reći da li je ili nije on gliserom usmrtio ronioca i zahtevao je da se veštačenjem njegovog plovila ta okolnost što pre utvrdi kako bi sa sebe skinuo teret smrti ronioca.

Ušakua je policija uhapsila sinoć zbog sumnje da je vozeći gliser, usmrtio A. S.

Nestanak ronioca prijavljen je u sredu, oko 13.40 časova, a njegovo telo sa vidljivim povredama u predelu glave izvučeno je tri sata kasnije na spasilački čamac "SAR-1".

Upravi pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL) je prijavljeno da je ronilac nestao u blizini Port Milene, na početku Velike plaže u Ulcinju.

UPSUL pomoću sistema za nadzor i kontrolu pomorskog saobraćaja utvrđuje kretanje plovila na području na kom je stradao ronilac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA