≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Za 28 godina nisam ovo doživeo, voda je negde oko pola metra": Gračac i Obrovac pod vodom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evakuisani su stanovnici čije su kuće bile najugroženije

  • 0

Matej Rudić, komandant Vatrogasne zajednice Zadarske županije kazao je jutros za Večernji list da se situacija smirila i na području Obrovca i na području Gračaca. U toku je ispumpavanje vode iz objekata.

Iako se situacija na zadarskom području smiruje, kiša koja je juče neprestano padala uzrokovala je prelivanje reke Zrmanje preko zaštitnog zida na području grada Obrovca te izlivanje reke Otuče iz korita u opštini Gračac, gde su juče upućeni vatrogasci, pripadnici Hrvatske gorske službe spasavanja i Državne intervencijske jedinice Civilne zaštite sa čamcima za evakuaciju.

Evakuisani su stanovnici čije su kuće bile najugroženije, izvestio je sinoć Direktorat civilne zaštite. Aktiviran je Štab civilne zaštite grada Obrovca.

Prihvatni centar za zbrinjavanje evakuisanog stanovništva u Gračacu je oformljen u Kulturno informativnom centru - KIC Gračac.

Na terenu su sve nadležne službe. Vatrogasci ispumpavaju vodu.

"U 28 godina koliko sam ovde nisam ovo doživeo, a meštani ovo ne pamte nikad. Na mestima je duboko oko pola metra. Kiša nije prestala padati. Zasad nema oštećenja na putevima. Na dva mesta je odnesena bankina. Niko nije ostao na putevima jer su zatvoreni na vreme. Puno ima vode, celi Gračac pliva, negde do prozora. Benzinska pumpa ima pola metra vode", rekao je za 24sata Stjepan Knežević iz Gračaca.

(Telegraf.rs)

Video: Saveti šta raditi pre, za vreme i nakon poplava: Zaštitite sebe i svoju imovinu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA