≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Hrvatski studenti bili sa srpskim, pa demolirali hotel u Ohridu: "Oni su bili agresivni, a srpski đaci mirni"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na snimku koji je objavio hrvatski medij vidi se porazbijani inventar hotela, razbijeni prozori, flaše piva na krovu, toalet koji izgleda kao da je zapaljen...

  • 3
Ohrid Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Hrvatski studenti demolirali su hotel u Ohridu u Severnoj Makedoniji, potvrdili su iz hotela za 24sata.hr. Oni su rekli da su sa njima bili i srpski studenti, ali da su oni bili mirni, a hrvatski agresivni.

U hotelu kažu da su jako iznenađeni. Ističu da imaju velike grupe studenata koji dolaze na druženja ovde i da nikad nije bilo problema do sad.

"Bili su studenti iz Zagreba i studenti iz Srbije. No zagrebački studenti su bili agresivni. Sve je bilo prošle nedelje. Razumemo da su to mladi ljudi, ali mora da se ima mera", rekao je za 24sata.hr menadžer hotela i dodao kako nisu zapalili sobu, ali su uništili inventar.

Na snimku koji je objavio hrvatski medij vidi se porazbijani inventar hotela, razbijeni prozori, flaše piva na krovu, toalet koji izgleda kao da je zapaljen...

Navodno su studenti palili baklje u sobama i hodnicima.

"Imali smo obezbeđenje koje je smirilo situaciju pa policija nije intervenisala. Hotel funkcioniše normalno i došle su nam nove grupe studenata. Nadamo se da se ovo više neće ponoviti", dodaju iz hotela.

Predstavnik ZG studenata: Nije ok da nas krive

Predstavnik studentskog zbora Kineziološkog fakulteta u Zagrebu rekao je kako sa sobom koja je zapaljena ništa nisu imali zagrebački studenti.

"Taj sprat uopšte nije od Zagreba, menadžer nam je potvrdio da su za tu sobu krive instalacije i da nije namerno zapaljena. Ja sam svako malo bio negde i ne mogu sve kontrolisati, ali smo odmah u grupu napisali da se ne rade problemi", rekao je Martin Stojčević, predsednik Studentskog zbora KIF-a.

"Tamo je bilo 12 fakulteta, mi smo jedan od najvećih i nije u redu da nas krive. Zagreb nije radio štete i ja na svoje oči nisam video ikoga da pravi probleme, ukoliko jesu, ja sam prvi protiv toga te ću sesti s njima i porazgovarati. Ono to sam video na svoje oči su momci iz Mostara kako razbijaju vaze. Nas je bilo 217 i svako je dao 20 evra depozita koji nismo dobili natrag, a sveukupno je bilo 1.250 ljudi. Svi su bili na žurkama na hodnicima, neka ne spominju samo nas. Video sam da ima nešto štete, ali od naših iz Zagreba ja nisam svedočio da je neko nešto bacio ili razbio, pričaju da smo svi agresivni, a naši su bili druželjubivi.

Došli smo tamo da se zabavimo i družimo, a na kraju se sve svaljuje na Zagreb jer nas je bilo najviše. Za momke iz Mostara koje sam video da bacaju vaze po hotelu ja ne mogu uticati, mogu samo na naše", rekao je predsednik SZ-a.

(Telegraf.rs)

Video: Demolirao stan koji je iznajmio, pa pobegao: Pazite se ovog prevaranta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA