Vreme čitanja: oko 3 min.

Muškarac pretio komšinici motornom testerom: "Vitlao je njome kao Rambo, govorio je da će je pretesterisati"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Tužioci za muškarca iz okoline Daruvara, Kruna, traže deset meseci bezuslovnog zatvora, premda je dosad neosuđivan

  • 2
Motorna testera Foto: Shutterstock

Tužioci su podignuli optužnicu protiv Krune (48) jer je ozbiljno pretio smrću komšinici Gogi vitlajući prema njoj uključenom motornom testerom, prenosi Danica.hr.

Prema optužnici, sve se dogodilo prošle godine u oktobru oko 15.30 sati na širem području Vrbovca kod Daruvara.

- Nakon prethodnog verbalnog sukoba, u nameri da zastraši komšinicu, govorio joj je da je ku**a, da će je ubiti i da će je se rešiti, nakon čega je uzeo i upalio motornu testeru, podigao je u vazduh i vrteo s njom pa je komšinici rekao: ‘Sad ćeš da vidiš kako će testera slučajno da odleti prema tebi’.

Pritom je stalno turirao motornu testeru govoreći da će je ubiti, da će je istesterisati, da će joj odrezati vrat pa je, nakon što mu se ugasila motorna testera, otišao i u istu ponovo natočio benzin, nakon čega je motornu testeru ponovo upalio i počeo s njom da maše sebi iznad glave gledajući u komšinicu.

Govorio joj je da će je ubiti i da je ku**a komunistička, istrajavajući u zastrašivanju do dolaska policijskih službenika, a koje ponašanje i izgovorene reči su kod komšinice izazvale osećaj uznemirenosti i straha za sopstveni život”, navodi se u presudi.

Branio se da je servisirao testeru

Kruno se tokom istrage branio kako je tog dana servisirao svoju motornu testeru u dvorištu i ni jednu reč ni jedan pogled nije uputio Gogi. Rekao je da nisu u nikakvim odnosima, ne komuniciraju, a tog dana bio je u dvorištu, testerissao drva, servisirao motornu testeru i ni jednu reč nije uputio komšinici.

Ali, opovrgnuli su ga iskazi komšinice Goge i komšije Ivana koji je svedočio nemilim scenama. Žrtva je tako navela da je Kruno već neko vreme vređa i ponižava govoreći joj “marš ku**o, šta radiš tu, makni se odatle, tu nemaš šta da tražiš”. Tog dana došla je iz Zagreba u svoju vikendicu.

Kaže da ju je komšija napao čim je izašla iz automobila, počeo da joj govori da je ku*?a, da će je ubiti i da će je se rešiti, kao i da će videti kako će se to sad dogoditi. Potom je uzeo motornu testeru, upalio je i pretio da će je pretesterisati, kaže žena.

- Godinu dana me vređa i napada i godinu dana sam ignorisala njegova vređanja, ali kad je uzeo motornu testeru i okrenuo se prema meni, mislila sam da će me ubiti i bilo me je strah za vlastiti život. Zbog toga sam pozvala policiju - svedočila je prestravljena gospođa.

Svedok postavljao pločice u vikendici

Svedok Ivan kaže da je tog dana komšinici postavljao pločice u vikendici.

- Video sam da je komšinica uplakana i u strahu, a Kruno je mlatio s upaljenom motornom testerom u vazduhu, vrtio je napred i nazad i iza sebe kao Rambo. Stajao je na ogradi okrenut prema Gogi i vikao na nju govoreći joj da će je istesterisati i odrezati joj vrat.

Kad je u motornoj testeri nestalo benzina, Kruno ju je spustio na tlo i otišao po benzin, a kad ga je natočio, upalio je motorku i ponovo počeo da vrti s njom sebi iznad glave pa je nastavio da upućuje pretnje da će je pretesterisati - rekao je komšija Ivo.

Tužioci za Krunu traže deset meseci bezuslovnog zatvora, premda je dosad neosuđivan. Tumače to time da je “pokazao izrazitu bezobzirnost prema žrtvi, preteći žrtvi smrću i držeći upaljenu motornu testeru iznad glave napominjući kako bi ista mogla slučajno da odleti prema žrtvi”.

"Nakon što se motorna testera ugasila jer je ostala bez benzina, pokazao je izrazitu upornost punjenjem rezervoara i paljenjem testere kako bi mogao da nastavi s pretnjama, što jasno ukazuje da taj događaj po svom intenzitetu premašuje uobičajeni verbalni sukob - zaključuju tužioc.

(Telegraf.rs)

Video: Napadač tinejdžer, pucao iz tri vrste oružja: Snimci sa lica mesta u Novom Meksiku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    16. maj 2023 | 22:14

    U kom delu serijala Rambo isti vitla motornom testerom? Ne sećam se.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA