Vreme čitanja: oko 1 min.

Vodena stihija u Karlovcu: Fotografije iz vazduha pokazuju razmere katastrofe

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sve nadležne službe su na terenu, grade se nasipi

  • 0
Karlovac Hrvatska poplave Foto: Tanjug/HINA/Damir Seničar

U delovima Hrvatske je zbog poplava stanje alarmantno. Najteže su pogođeni Hrvatska Kostajnica, rastu vodostaji Kupe i Korane na području Karlovca, a zatvorene su brojni putevi.

Grad Karlovac objavio je na svom Facebook nalogu fotografije iz vazduha poplavljenog područja koje najbolje pokazuju razmere katastrofe.

Na karlovačkom području je proglašeno vanredno stanje. Kritično je i na području Hrvatske Kostajnice, a očekuje se dolazak vodenog talasa iz Slovenije, kao i nove padavine, piše Dnevnik.hr.

Iz Štaba civilne zaštite poručuju da su sve službe na terenu, grade se nasipi, pune dodatne vreće s peskom i distribuiraju u ugrožene delove Karlovca.

"Posebno će se voditi briga o stanovnicima koji su zbog poplavljenih saobraćajnica ostali odsečeni. Na raspolaganju su im svi, uključujući i pripadnike Hrvatske gorske službe spašavanja, s plovilima. Poplavljena su dva stambena objekta na Gradcu i Donjem Mekušju, pomoćna igrališta stadiona 'Branko Čavlović Čavlek', dok je glavni odbranjen", kažu iz gradske uprave Karlovca.

(Telegraf.rs)

Video: Stravični snimci iz poplavljene Hrvatske: Izlile se Zrmanja i Otuča, Gračac i Obrovac pod vodom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA