Vreme čitanja: oko 1 min.

Split uvodi nove kazne za turiste: 300 evra ako se ovo uradi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Biće kažnjavani svi neprimereni postupci turista na javnim mestima

  • 4
Bellevue Split Foto: peterforsberg / Alamy / Alamy / Profimedia

Gradsko veće Splita usvojilo je noćas, nakon sednice koja je trajala 15 sati, odluku o javnom redu i miru na području Splita, prema kojoj tokom turističke sezone novčano biti kažnjavani neprimereni postupci na javnim mestima.

Prema toj odluci, sa 300 evra biće kažnjavano konzumiranje alkohola na površini javne namene, vršenje nužde na površinama javne namene, spavanje u parkovima, na travnjacima, trgovima i drugim površinama javne namene; konzumiranje hrane ili pića na površini javne namene i zadržavanje u ugostiteljskim objektima nakon kraja radnog vremena, prenosi portal Index.

Prihvaćen je i amandman da sa 300 evra bude kažnjavano penjanje i sedenje po spomenicima i spomen pločama, ulaženje, penjanje i/ili kupanje u fontanama i nuđenje i ugovaranje usluge taksi prevoza koja nije unapred dogovorena.

Kaznom od 150 evra biće kažnjavano povraćanje na površinama javne namene, kao i građevinski i instalaterski radovi od 14 do 17 časova i od 22 časa do 7 sati, radi sprečavanja buke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • x

    19. maj 2023 | 08:23

    Treba im para pa da od turista uzmu. 🙈

  • Lala

    19. maj 2023 | 08:40

    Sedenje na spomenicima je ruzno i treba kaznjavati. Ali sada je malo kasno. Nisu na vreme kaznjavali rusenje spomenika iz perioda NOB-a, vec su i podrzavali. A Dalmatinci imaju cime da se ponose iz tog perioda.

  • MAX

    19. maj 2023 | 08:50

    Split jedan od najlepših gradova sa najmanje dalmatinaca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA