≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Milo Đukanović: Ne povlačim se iz politike, nema večne vlasti, samo je Crna Gora večna

Vreme čitanja: oko 1 min.

Đukanović je poručio da če biti počasni predsednik

  • 3
Milo Đukanović Crna Gora Foto: Tanjug/AP

Odlazeći predsednik Crne Gore Milo Đukanović poručio je da se ne povlači iz politike te da je život posvetio evropskom razvoju te zemlje.

Zakon o predsedniku omogućava mu da u narednih pet godina uživa status “ranijeg predsednika” i, kako kaže, koristiće tu mogućnost.

"Ne povlačim se iz politike, život sam posvetio razvoju Crne Gore", rekao je Đukanović odgovarajući na pitanje novinara na poslednjoj konferenciji za novinare u predsedničkom mandatu održanoj u Rezidenciji na Cetinju.

Crnoj Gori je, kaže, nasušno potrebna stabilna, kompetentna, patriotska vlada, koja će afirmisati građansku državu i multietničku demokratiju i ostvariti članstvo u Evropskoj uniji, prenosi CdM.

On je naglasio da je život posvetio razvoju Crne Gore.

“Od čega da se povlačim...Ja sam život posvetio EU razvoju Crne Gore. Ja sam odgovoran građanin i ja ću nastaviti da u tom svojstvu podržavam tu politiku. Sve što bude trebalo toj politici, toj kampanji od mene će imati”, rekao je Đukanović, koji je duže od tri decenije bio na vlasti sa Demokratskom partijom socijalista.

On je rekao i da je Crna Gora pokazala spremnost za promene. Đukanović je kazao da istorijski značaj rezultata tokom trajanja njegove vlasti niko realan, kako ističe, ne može da ospori.

Nakon poraza na predsedničkim izborima 2. aprila, Đukanović se povukao i sa liderske pozicije u stranci, a sutra će mu i formalno prestati mandat na čelnoj funkciji u državi.

Đukanović je rekao da veruje u bolju Crnu Goru i bolju EU i poručio: “Nema večne vlasti samo je Crna Gora večna”.

(Telegraf.rs

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA