≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Ukrali su nam Isusa, kamere su sve snimile": Nesvakidašnji lopovluk u Hrvatskoj, meštani opisali počinioca

Vreme čitanja: oko 2 min.

Šteta iznosi nekoliko hiljada evra

  • 0
Krst raspeće Isusa Hrista Isusovo raspeće Foto-ilustracija: Shutterstock

"Bio je u kafiću neko vreme, a onda je otišao. Posle smo videli istog muškarca po noći na autobuskoj stanici koja se nalazi tik do raspeća. Otišao je do njega i skinuo Isusa, te se dao u beg. Ostala sam šokirana! Kad sam izašla na ulicu, njega više nije bilo", rekla je meštanka Lukavca kraj Velike Gorice, gde je nepoznati muškarac ukrao drvenog Isusa u noći na sredu.

"Zamislite vi šta treba da bude čoveku u glavi da tako nešto učini. Pa gde ćeš na Isusa?! Od svih ljudi i stvari, njemu je baš Isus trebao. A da stvar bude gora, ostavio mu je ruke. Naime, nije mogao dosegnuti do gore, pa je povukao samo telo. O moj Bože", rekla je za 24sata.hr  druga meštana dok se krstila u šoku.

"Između 16. i 17. maja u Tratinskoj ulici u Lukavcu nepoznati je počinilac otuđio verski predmet. Materijalna šteta iznosi nekoliko hiljada evra", objavili su iz policije, koja je juče pregledala i snimke nadzornih kamera na kojima se vidi počinilac. Do oibjavljivanja pisanja ovog teksta policija nije pronašla muškarca, a župnik župe Majke Božje Fatimske iz Lukavca, Josip Žagar, rekao je da poznaje počinioca.

"Rastužilo me sve ovo. Nije dobro kad se uništava tuđa imovina, nevezano je li reč o sakralnom objektu ili nečem drugom. Žalosti me sve to. To je jedno starinsko umetničko delo koje je nekada stajalo na mestu tornja crkve, a onda smo ga premestili u drvenu kapelicu ispred društvenog doma. Poznajem muškarca. Nažalost, ima nekih problema i siguran sam da to nije učinio iz mržnje", rekao je Žagar, koji se nada da će im vratiti Isusa.

"To je staro umetničko delo, napravljeno od lipovine. Nadamo se da ćemo ga nakon policijske istrage dobiti nazad kako bismo ga pokušali obnoviti te postaviti na isto mesto. Postaviti novog za sada nije rešenje. Nadamo se da će sve završiti dobro", dodao je župnik.

Meštani dele slično mišljenje i nadaju se da će im Isusa na kraju vratiti.

"Isusu je mesto ovde i nadamo se da će se ovamo i vratiti. Naše mesto ne pamti ovakav slučaj, a nadam se da se više nećemo u medijima pojavljivati po lošem. Ovde nas ima raznih religija i nacija te nikad nismo imali nikakve probleme zbog toga. Živimo skladan život i nadam se da ćemo tako nastaviti. Poštuj tuđe da bi poštovao svoje", zaključio je sugovornik 24 sata.hr.

(Telegraf.rs)

Video: Uviđaj i skidanje raspeća Isusa Hrista sa bandere na Novom Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA