Vreme čitanja: oko 1 min.

Hrvatska policija rešila slučaj iz 1998: Žena kod Koprivnice naručila ubistvo muža

Vreme čitanja: oko 1 min.

Žena je naručila ubistvo da bi došla do zajedničke imovine

  • 0
Hapšenje, lisice, žena, žene, baba, baka, uhapšena Foto: Shutterstock

Policija je rešila slučaj pokušaja ubistva iz 1998. godine u Hrvatskoj.

Kako navode iz policije, dovršili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenom ženom (56) i 52-godišnjakom s koprivničkog područja zbog sumnje da su počinili krivično delo ubistvo u pokušaju, prenosi Index.

Sumnja se da je osumnjičena iz koristoljublja, u nameri da se domogne zajedničke imovine koju je posedovala sa 60-godišnjakom, podstakla osumnjičenog 52-godišnjaka da izvrši njegovo ubistvo.

Nakon toga je 52-godišnjak 15. maja 1998. godine, nedaleko od Koprivnice, iz dugog vatrenog oružja ispalio dva hica u 60-godišnjaka koji je tom prilikom zadobio lakše povrede.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog dela teško ubistvo u pokušaju i podsticanja na isto krivično delo protiv osumnjičenih je podneno poseban  izveštaj nadležnom državnom tužilaštvu te su predati pritvorskom nadzorniku.

Najpoznatiji "hladan slučaj" koji je policija razrešila nakon čak 21 godine svakako je ubistvo bankara Ibrahima Dedića iz jula 1999. godine, koji je 23 godine kasnije dobio i pravosnažni sudski epilog.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA