Vreme čitanja: oko 2 min.

Prijavila prijateljicu da zlostavlja decu, pa završila na sudu: Moraće da plati visoku kaznu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Žena će morati da plati 5.000 evra kazne

  • 0
svađa, žene, ljubomora Foto: Shutterstock

Jedna žena iz okoline Zagreba svedočila na sudu da je proživela pakao nakon što ju je prijateljica prijavila policiji za fizičko i psihičko zlostavljanje dece.

Slučaj je na kraju završio na sudu, međutim, tužena je bila prijaviteljica, a sud je optuženoj majci presudio i pozamašnu odštetu.

Slučaj koji je ovih dana dobio sudski epilog dogodio se u avgustu 2017. godine. Tada je K. J. pozvana u policijsku stanicu "zbog sumnje da je fizički i psihički" zlostavljala svoju decu. Nakon toga je, kako je rekla pred sudom, "narednih nekoliko meseci nad njom vršena kriminalistička obrada, morala je da se odazove na pozive Centra za socijalni rad u Dugom Selu, gde je takođe ispitivana o svim okolnostima".

"Proživljavala patnju"

"Potom je i upućena na obradu u Polikliniku za zaštitu dece i mladih Grada Zagreba. Ističe kako je usled ove, za nju monstruozne optužbe, kako fizički i psihički zlostavlja svoju decu, pretrpela psihički šok u trenutku kada je dobila poziv policije. Nakon toga bila je izložena teškom psihičkom pritisku tokom borbe radi dokazivanja kako se radi o podloj laži i izmišljotini samo kako bi joj se naudilo iz njoj nepoznatih razloga", stoji u presudi.

Svedočila je i da se za optužbe saznalo mesto u kojem živi te je "patnju proživljavala u susretima s drugim ljudima, u školi, na poslu u mestu gde živi".

"Svi su je gledali podozrivo i sa sumnjom, da je možda sve to ipak istina. Navodi, kako joj je bilo neugodno da dođe u školu njene dece jer je upravo škola prva dobila anonimnu prijavu o zlostavljanju dece", navodi se dalje.

Žena je ispričala i da ju je na jednom dečijem rođendanu napala druga žena da je "zlostavljačica, da će joj oduzeti decu i da će u zatvor".

Na kraju je u Poliklinici za zaštitu dece i mladih Grada Zagreba utvrđeno da nikakvog zlostavljanja nije bilo. Nakon toga uspela je da sazna da ju je lažno prijavila optužena žena za koju se ispostavilo da je to njena dugogodišnja kućna prijateljica.

Ona je na sudu rekla da se ponašanje K. J. promenilo nakon što joj je suprug otišao da radi u Austriju i da je često bez dece boravila u jednom kafiću u sklopu benzinske stanice.

Sud je saslušao iskaze optuženice i još jedne svedokinje, žene koja je tužiteljki pretila na dečijem rođendanu. U presudi piše da je sud njihove iskaze ocenio neverodostojnima jer nisu navele nikakve konkretne situacije u kojima je tužiteljka bila nasilna prema svojoj deci, već su pokušavale da je diskreditituju kao lošu majku.

Stoga je sud presudio da optužena mora ženi koja ju je tužila da platiti 1.600 evra odštete i pokrije 3.400 evra sudskih troškova, a presuda je pravosnažna, što znači da se na nju ne može žaliti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA