Vreme čitanja: oko 1 min.

Učiteljica upozorila na nasilnog učenika kod Splita i dobila otkaz: Dečak rekao da je novi ubica iz Ribnikara

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na toj konferenciji za novinare rečeno je kako je učiteljica Perković Dodik jedina u toj školi govorila o vršnjačkom nasilju

  • 2
Škola učionica nastavnica učiteljica tužna zabrinuta Foto-ilustracija: Shutterstock

Školski odbor Osnovne škole u Strožancu, naselju istočno od Splita, doneo je odluku o otkazivanju ugovora o radu učiteljici Zrinki Perković Dodik uprkos upozorenju iz Županije splitsko-dalmatinske, koja je osnivač škole, da se ne donosi takva odluka, potvrdili su u ponedeljak kasno uveče zvaničnici.

Načelnik županijskog Upravnog odeljenja za prosvetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Tomislav Đonlić izjavio je kako je po zakonu Školski odbor ovlašćen da donosi takve odluke ali bi mogao "snositi posledice svojih odluka," zbog nepoštivanja preporuke osnivača škole.

"Upozorili smo članove Školskog odbora ispred osnivača i preporučili da se ne donose ishitrene odluke pogotovo ne mere otkaza ugovora o radu. Školski odbor je odlučio kako je odlučio i ako nastane šteta snosiće posledice svojih odluka," rekao je Đonlić Hini.

Ova odluka usledila je nakon ranije održane konferencije za novinare zvaničnika stranke Most ispred zgrade škole na kojoj se okupilo i više roditelja zabrinutih nakon nedavnog incidenta u toj školi kada je jedan od učenika petog razreda sa metalnom šipkom tokom nastave zapretio učitelju i učenicima vršnjačkim nasiljem rekavši da je on "novi K.K."

Na toj konferenciji za novinare rečeno je kako je učiteljica Perković Dodik jedina u toj školi govorila o vršnjačkom nasilju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA