Vreme čitanja: oko 1 min.

Miroslava zaustavili na carini, a kad su otvorili auto imali su šta i da vide: Od policije nije krio istinu

Vreme čitanja: oko 1 min.

U razgovoru s novinarima Miroslav je otkrio da nije želeo da da svoj pristanak na izbrojenu svotu jer smatra da je novca bilo dvostruko više od onog što su carinici izbrojali

  • 0
Hrvatska policija Foto: Shutterstock

Carinici na graničnom prelazu Vinjani Donji kod Imotskog 30. maja ove godine zaustavili su 52-godišnjeg Miroslava M. zvanog Bušo, preduzetnika iz Zagreba, pri povratku iz Hercegovine, a kad su otvorili automobil, shvatili su da vozi vreće s novcem.

On je dobio prekršajnu prijavu jer nije carinicima prijavio veće svote deviza. Nakon što je novac prebrojen, privremeno mu je oduzeto 20.000 evra, ali on, kako piše Slobodna Dalmacija, zapisnik sa carine nije hteo da potpiše.

U razgovoru s novinarima otkrio je da nije želeo da da svoj pristanak na izbrojenu svotu jer smatra da je novca bilo dvostruko više od onog što su carinici izbrojali.

"Kad sam išao na svadbu, poneo sam sa sobom pazar iz mojih perionica u Zagrebu tog dana, nisam stigao da ih stavim u banku. Drugi razlog je bio što mi je nedelju dana pre toga neko opljačkao tetkin stan, pa sam se bojao da se i meni isto ne dogodi. Kad sam izlazio iz Hrvatske, niko me nije ništa pitao. Od tog novca što sam nosio tamo plaćao sam šta je trebalo, a kad sam se vraćao, pozajmio sam od rođaka deo novca", kazao je on.

Zato je, kako kaže, dok se vraćao cariniku rekao da kod sebe ima nekoliko hiljada evra.

"Na podu suvozačevog sedišta bile su vreće s kovanicama, a u prtljažniku sam imao još vrećica s papirnim novcem. Ništa nisam skrivao, sve je bilo vidljivo. Rekao sam mu da idemo da izbrojimo, pa koliko ima, nek' me kazne ako moraju i OK. Njemu su oči zinule kad je video vreće s novcem", rekao je Bušo, koji je preko advokata uložio prigovor na carinsko rešenje o prekršaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA