Vreme čitanja: oko 1 min.

Hrvati sa decom stigli iz Zambije u Ljubljanu, osiguran im prevoz do Zagreba: "Jako smo srećni"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Njih su u Ljubljani dočekali hrvatski ambasador u Sloveniji, kao i predstavnice Ministarstva rada, porodice i socijalne politike i Porodičnog centra kako bi im ponudile podršku i pomoć

  • 0
Hrvati Zambija trgovina ljudima usvojitelji usvajanje dece Foto: Tanjug/AP

Hrvatski državljani kojima se u Zambiji sudilo za trgovinu decom sleteli su danas u Ljubljanu, odakle im je osiguran prevoz do Zagreba.

Njih su u Ljubljani dočekali hrvatski ambasador u Sloveniji, kao i predstavnice Ministarstva rada, porodice i socijalne politike i Porodičnog centra kako bi im ponudile podršku i pomoć, navodi Index.hr.

"Dve porodice će ići našim kombijima u kojima su već postavljena sedišta za decu, a dve sa svojim prijateljima, odnosno članovima porodice, privatnim automobilima", rekao je za HRT ambasador Hrvatske u Sloveniji Boris Grigić.

"Jako smo srećni, ne možemo još da verujemo da smo došli. Put je dugo trajao, malo smo umorni, ali jako srećni da je sve pozitivno i da smo svi 12 došli", rekao je kratko Noah Kraljević hrvatskim novinarima u Ljubljani.

"Najteže nam je pala celokupna situacija jer nismo imali pojma kako će sve završiti. Susret sa decom bio je fenomenalan", dodao je.

Juče je objavljeno da su četiri hrvatska para i četvoro usvojene dece iz DR Kongo napustili Zambiju, nakon što je Viši sud u Ndoli oslobodio osmoro hrvatskih državljana koji su proveli šest meseci u toj zemlji pod optužbom za pokušaj trgovine usvojenom decom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA