Vreme čitanja: oko 1 min.

Istorijska zaplena u Hrvatskoj: Više od pola tone kokaina vrednog 20 miliona evra oduzeto u riječkoj luci

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kokain visoke čistoće pronađen je u kontejnerima koji su pronađeni u lučkom terminalu

  • 0
Hrvatska policija Hrvatska policija / Foto: Tanjug/AP

Više od pola tone kokaina, vrednog oko 20 miliona evra, zaplenjeno je u zajedničkoj akciji policije i carine u riječkoj luci pre mesec i po dana.

U policiji danas nisu želeli da komentarišu ovu informaciju. Međutim, nezvanično, kokain visoke čistoće nalazio se u kontejnerima koji su pronađeni u lučkom terminalu, odakle je trebalo da se kao kontejnerski teret preveze kamionima do svojih odredišta, najverovatnije na području zapadne Evrope, piše Jutarnji list.

Iako u policiji nisu želeli ništa da kažu o samoj zapleni, prema informacijama Jutarnjeg lista, droga je pronađena u više različitih pošiljki, a ne na jednom mestu. To znači da se ne radi o slučajnom pronalasku, već o nekoj vrsti kontrole sumnjivog tereta, ili pak o pomno praćenoj akciji u kojoj su policajci čekali da droga stigne da bi je zaplenili.

Takođe, nije bilo moguće dobiti bilo kakvu informaciju da li je policija do sada sumnjala na neke od ovih pošiljki, koje su među najvećima ikada u Hrvatskoj. Najveća zabeležena zaplena bila je ona iz 1999. godine, kada je u jednom kontejneru u riječkoj luci pronađeno 660 kilograma kokaina. Prošle godine u Luci Ploče pronađeno je 600 kilograma.

(Telegraf.rs)

Video: Policija zaplenila skoro 3 tone kokaina skrivene među bananama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA