Vreme čitanja: oko 1 min.

Hrvatska policija rešila slučaj posle 25 godina: Žena platila prijatelju 500 maraka da ubije njenog muža

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prema optužnici, tada 32-godišnja supruga naručila je ubistvo 36-godišnjeg muža kako bi se domogla njegove imovine

  • 0
Biciklista Printskrin: Instagram / Serbia Live Beograd

Županijsko državno tužilaštvo donelo je rešenje o sprovođenju istrage protiv muškarca i žene zbog pokušaja teškog ubistva kod Koprivnice koji se dogodio pre 25 godina, prenosi Danica.hr.

Prema optužnici, tada 32-godišnja supruga naručila je ubistvo 36-godišnjeg muža kako bi se domogla njegove imovine. Nezvanične informacije govore kako je za taj zločin angažovala prijatelja, tada 28-godišnjaka, kom je navodno dala 500 nemačkih maraka.

On je na to pristao, pa se s lovačkom puškom uputio u noćnu zasedu u šumski predeo blizu Koprivnice, kod prigradskog naselja Reka. Kako navode tužioci, plaćeni ubica je 15. maja 1998. godine oko 3.20 sati ujutro, dakle u gluvo doba noći, ispalio dva hica u muža koji se biciklom vraćao kući kroz šumu.

- Ispalio je hice iz lovačke puške u 36-godišnjaka koji je upravljao biciklom po makadamskom putu, ali nije uspeo da ga usmrti, već mu je zadao telesne povrede: više ustrelnih rana sačmom po rukama, nogama i leđima - rekli su u tužilaštvu.

Kažu da se sve dogodilo na ženin zahtev, tada 32-godišnjakinje, “koja je smrću svog tada 36-godišnjeg supruga htela da se domogne njegove imovine i koja je platila određeni iznos novca za ubistvo supruga”.

Muškarac (53) i žena (57) su uhapšeni, a istražni sudija Županijskog suda u Varaždinu odredio im je jednomesečni istražni zatvor.

Zatvor im je određen zbog opasnosti od nedopuštenog uticaja na svedoke u postupku, a u odnosu na ženu i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnih dela.

Nije poznato kako je policija uspela da reši taj slučaj posle 25 godina.

(Telegraf.rs)

Video: Muškarac uhapšen zbog pokušaja ubistva u Lazarevcu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA