Vreme čitanja: oko 1 min.

Pijana turistkinja u "polumrtvom" stanju zaspala na trotoaru u centru Splita, spasili je građani i Hitna

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kod devojke lekari nisu pronašli tragove krivičnih dela poput teških telesnih povreda ili seksualnih delikata

  • 0
Hrvatska hitna pomoć Foto-ilustracija: Shutterstock

Meštani Splita se već neko vreme žale na turiste koji pijani ili pod uticajem droga stvaraju probleme, remete javni red i mir, mokre po sakralnim objektima... Ponekad su efekti opijata toliko jaki da je neophodna medicinska intervencija.

Nažalost, tako je bilo i ovog petka, kada se u blizini noćnog kluba u strogom centru Splita, nedaleko od Marmontove, devojka toliko opila da su je građani u ranim jutarnjim satima zatekli u polumrtvom stanju i odmah pozvali hitnu pomoć.

- Stanovnici moraju svakodnevno da gledaju tužne i uznemirujuće prizore pijanih/drogiranih turista ispred svojih kuća, pored toga što trpe njihovu buku. Fotografija je nastala jutros oko 6 sati u blizini noćnog kluba kod Marmontove... Nadamo se da je devojka dobro i da će sledeći put biti pametnija! - napisali su u splitskoj Fejsbuk grupi GetDirekt.

Devojka je prevezena u splitsku bolnicu, gde joj je ukazana neophodna pomoć, prenosi Jutarnji list.

U proteklih deset godina Split se iz tranzitnog grada „preobrazio“ u pravi turistički grad, sa bezbroj klubova, festivala, restorana, kafića u kojima se „žestoko partija“. Grad je finansijski procvetao, otvaraju se novi apartmani, cene nekretnina su značajno porasle. Međutim, nikad se ne zna ko je turista, a većina njih dolazi da se odmori i opusti od stresa koji doživljava tokom cele godine.

U Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj kažu da nisu bili obavešteni o događaju. To znači da kod devojke lekari nisu pronašli tragove krivičnih dela poput teških telesnih povreda ili seksualnih delikata, već se čini da se samo srušila na pod i zaspala u alkoholisanom stanju.

(Telegraf.rs)

Video: Grčka recepcionerka za Telegraf o srpskim turistima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA