≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tinejdžeri uništavali objekte, očevi ih prijavili i doveli da se izvine: Lekcija iz roditeljstva za ceo Balkan

Vreme čitanja: oko 1 min.

Očevi su obećali da će nadoknaditi nastalu štetu

  • 0
Islamski imam Foto: Shutterstock

U selu Šurmanci kod Čapljine proteklih dana je došlo do oštećivanja nekoliko kuća i tamošnjeg mesdžida, islamskog verskog objekta.

Za oštećivanje tog verskog objekta su kriva dvojica tinejdžera koje su roditelji doveli pred mesdžid kako bi se izvinili.

Ovom događaju je svedočila ekipa Federalne televizije, a očevi su obećali da će nadoknaditi nastalu štetu, prenosi Klix.ba.

Dok je jedan od meštana Enes Tikveš davao izjavu televiziji došli su očevi sa tinejdžerima koji su načinili štetu. Očevi nisu hteli da izađu pred kamere.

"Ja sam shvatio da ovde Šurmančani, moja braća Hrvati, nisu to uradili, ali deca k'o deca. I moje dete može sutra nešto. Roditelji su doveli svoju decu, kazali to, hvala im, pozdravljam ih večno. I oni su moji prijatelji večiti. Bili i ostali. Završeno“, kazao je Tikveš.

Kako su naveli novinari federalnog javnog servisa svedočili su ljudskosti sa obe strane. Sa jedne strane roditelj koji otkriva i priznaje grešku svoga tinejdžera, a s druge osoba spremna na praštanje.

Adem ef. Šuta, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Čapljina, pozvao je nadležne da omoguće sigurnost ne samo u Šurmancima nego i svim ljudima u državi, jer, kako kaže, nema opstanka na drugi način.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA