Vreme čitanja: oko 2 min.

Vozač "mercedesa" koji je pokosio ljude u Zagrebu imao suvozača, navodno se ne poznaju?

Vreme čitanja: oko 2 min.

U nesreći koju je izazvao 23-godišnjak teško su povređene tri osobe.

  • 0
Nesreća u Zagrebu, vozač Jan Ehrlich Pritnscreen Twitter

U Buzinu se sinoć dogodila stravična nesreća u kojoj je povređeno više ljudi. Jan E. (23) se skupocenim se "mercedesom" zabio u grupu posmatrača kada je zbog prevelike brzine izgubio kontrolu nad automobilom.

Pošto je do incidenta došlo za vreme sastanka obožavatelja glasnih, brzih automobila, brojni su u trenutku nesreće, pa i nakon nje, snimali, te su svoje snimke podelili na društvenim mrežama. Tako je ubrzo postalo očigledno da je osim vozača u automobilu bio još jedan muškarac, a 24sata.hr navodno saznaje kakva je njegova sudbina.

Kako se navodi, mladić je ispitan odmah nakon nesreće, ali ga policija ne smatra suizvršiocem, te nije zadržan u pritvoru. Navodno je rekao da vozača ne poznaje, te da se našao u automobilu jer mu je vozač ponudio da isproba vožnju. U istrazi će verovatno biti ispitan kao svedok.

U nesreći koju je izazvao 23-godišnjak teško su povređene tri osobe. Iz policije navode da su znali za održavanje skupa pred trgovačkim centrom u Buzinu, ali kada su došli na lokaciju već je bilo kasno.

Hapšenje, vinovnik, Zagreb, Hrvatska Prinstkrin: Tanjug.rs
Kako su saopštili iz policije, juče u 21.50 sati 23-godišnjak je upravljao ličnim automobilom marke "mercedes" zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se prilaznim putem kućnog broja 62 Avenije Većeslava Holjevca u smeru severa na koju je skrenuo desno s kružnog toka koji se nalazi s jugozapadne strane. Dolaskom južnije od prilaznog puta parkinga nasuprot ugostiteljskog objekta, brzinu kretanja vozila nije prilagodio uslovima na putu, već je naglo povećao brzinu zbog čega je došlo do proklizavanja zadnjih pogonskih točkova. Zbog navedenog je izgubio kontorlu nad vozilom i, u zanošenju preko trake namenjene za saobraćaj vozila iz suprotnog smera, sleteo s puta na pešačko ostrvo sa zapadne strane gde je naleteo na troje pješaka (35-godišnjak, 21-godišnjak i 32-godišnjakinja) koji su usled naleta pali na put.

Nadalje, pošto se vozilo nastavilo kretati, naleteo je i na kontejner i saobraćajni znak te je prešao na južnu traku prilaznog puta parkinga nasuprot ugostiteljskog objekta, gdje je naletio i na osobni automobil marke BMW zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 22-godišnjak i u trenutku naleta bio zaustavljen ispred raskrsnice. Usled naleta je navedeni zaustavljeni lični automobil naleteo na još jedan lični automobil koji je bio parkiran na parkingu sa severne strane prilaznog puta.

Car meet, zagreb, nesreća Printscreen: Twitter/nixonbelgrade

U saobraćajnoj nesreći teško su povređeni 35-godišnji pešak kojem je lekarska pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, 21-godišnji pešak kojem je pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice i 32-godišnja žena, takođe pešak, kojoj je pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Dubrava.

(Telegraf.rs)

Video: Uhapšen vinovnik nesreće u Zagrebu, jedna povređena osoba se bori za život: Snimak sa lica mesta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA