Vreme čitanja: oko 1 min.

Maloletnici u Sarajevu osumnjičeni za napade na starije osobe: Žrtve pljačkali i tukli, jedna osoba preminula

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tužilaštvo predložilo pritvor za troje osumnjičenih koji se terete za krađu, pokušaj razbojništva i nanošenje teških povreda sa smrtnom posledicom

  • 3
Sarajevo BIH  bosanska policija Foto: Telegraf.rs

Najmanje tri napada na starije osobe zabeležena su proteklih dana u sarajevskom naselju Alipašino polje. Žrtve napada su opljačkane, a jedna od njih je preminula od posledica teških telesnih povreda.

Prema navodima portala Klix.ba, trojica osumnjičenih za razbojništva, starosti od 14, 15 i 17 godina, uhapšena su u subotu. Prvobitno je u sredu, 15. juna, napadnuta jedna osoba, koja je u četvrtak preminula u bolnici usled zadobijenih povreda.

U petak su se dogodila nova dva napada, takođe na Alipašinom polju, a obe žrtve su bile starije osobe koje su zadobili teške telesne povrede. Policijskom istragom i intervencijom osumnjičeni su locirani i uhapšeni.

Oni su tokom kriminalističke istrage priznali dela koja im se stavljaju na teret, od srede i petka. Prema prvim informacijama, Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je sudiji za maloletnike da odredi pritvor za troje osumnjičenih koji se terete za drsku krađu, pokušaj razbojništva, nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnom posledicom i tešku telesnu povredu.

(Telegraf.rs)

Video: Drama u Stepojevcu: Mladić iz nepoznatog razloga napao čoveka koji je čekao na semaforu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    19. jun 2023 | 07:44

    Hitno menjati zakone,i suditi im kao odraslima!

  • Megido

    19. jun 2023 | 15:16

    Vera, nacija, poreklo nemaju veze sa nasilnim ponašanjem maloletnika. Ovo vreme je odlično opisao apostol Pavle u 2. Tim. 3:1-5. Napisao je da će ljudi biti:bezosećajni prema drugima, nespremni za bilo kakav dogovor, klevetnici, bez samosavladavanja, okrutni. I da, napisao je veoma jasno da deca neće biti poslušna roditeljima ni starijim od sebe!

  • Zoki

    19. jun 2023 | 09:21

    Kazu da ovo ima samo u Bosni ??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA