≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ujak pretukao nećaku dok je kosila travu u njegovom voćnjaku: Prvo je polio vodom, pa udario pesnicom u glavu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Razlog za sukoba je, navodno bio to što su ranije nestajale stvari iz njegove garaže

  • 0
Žene kosači Foto: Nikola Tomić

Ivan je proglašen krivim i osuđen na godinu dana uslovno jer je tukao nećaku Jelenu dok je kosila travu trimerom.

Nakon toga, Jelena je pokrenula i privatnu parnicu, a u utorak je doneta nepravosnažna presuda po kojoj je ujak obavezan da joj isplati odštetu od 1.300 evra i da pokrije 1.200 evra troškova postupka. Ivan može da se žali na presudu.

Kako se navodi u presudi, Ivan je prošle godine u junu oko 19.20 u okolini Lipice bez ikakvog povoda napao Jelenu dok je ona kosila travu. Prvo ju je polio vodom, a potom udario pesnicom u glavu. Nakon što je pala na travu, udario ju je rukama i nogama i povukao za kosu.

Jelena kaže da je tog dana kosila travu na stazi koja deli voćnjak nene mame i ujaka.

Održavam put do svoje majke. Kosila sam travu trimerom. Dok sam bila ispred stričevog voćnjaka, osetila sam da sam polivena vodom, okrenula sam se, a ujak je nešto viknuo i udario me u lice, preko oka, slepoočnice i nosa.

Imala sam trimer u desnoj ruci i pala na zemlju. Ujak me je potom udario nogom u bubrege, nekoliko puta, pa me je vukao za kosu i pokušao da me podigne. Pokušala sam da ga udarim između nogu. Ne znam zašto me je polio vodom i udario. Nisam imala nikakav sukob sa njim“, svedoči Jelena.

Ivan se branio kako se sve dešavalo u njegovom voćnjaku. Razlog za sukob je, kaže, bio to što su ranije nestajale stvari iz njegove garaže: ploče, šamot, gvozdeni stubovi, šipke, oplata.

„Sestra ju je nagovorila i onda je došla u moje dvorište, pa su videli šta imam u radionici i garaži. Uzimali su sve što im je trebalo, alat, sve su to uzimali bez pitanja. Nisam video da je moja nećaka nešto uzela, ali sam zaključio da je to ona jer je šetala po mojoj kući kada nisam bio tamo", rekao je.


voćnjak, trešnje, poginuo muškarac. pad sa drveta, ilustracija Foto: RINA

Kako je objasnio, tog dana je zalivao svoje biljke i imao je plastičnu posudu od pavlake.

"Video sam Jelenu kako kosi travu i hteo sam da joj kažem da mi ne uzima stvari i da prestane jer te stvari koštaju svega. Nije me čula jer je trimer radio, imao sam deci po vode u toj posudi i prosu na nju. Okrenula se i došla do mene i rekla "šta hoćeš". Uhvatio sam je za trimer i povukao i ošamario je. Malo sam gurnuo taj trimer i pala je, ne sećam se da li se udarila, samo sam je jednom udario nogom", dodao je ujak.

On je priznao i da ju je "malo udario rukom".

" Udario sam je dva puta po grudima jer je pala na leđa, i zatvorenom rukom, pa sam je povukao za kosu i rekao joj da prestane da mi ulazi u kuću. Nisam je posle toga video“, rekao je Ivan.

Međutim, sudija je više verovao medicinskoj dokumentaciji i pravosnažnoj presudi kojom je Ivan osuđen za krivično delo nanošenja telesnih povreda. Jeleni je dodelila odštetu, ali ne u iznosu koji je tražila. Inače, presuda je nepravosnažna.

(Telegraf.rs)

Video: Haos na semaforu: Izvadio pištolj i pucao posle žestoke svađe

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA