Vreme čitanja: oko 1 min.

Užas u Slavonskom Brodu: Učenice prijavile da ih je nastavnik dodirivao i slao im poruke, uhapšen je

Vreme čitanja: oko 1 min.

Učenice osmog razreda osnovne škole nastavnika su prijavile za neprimerene poruke i poglede, ali i fizički kontakt. On, navodno, negira samo poslednje

  • 2
Devojka, maltretiranje, silovanje, devojčica, maltretiranje, zlostavljanje Foto-ilustracija: Shutterstock

U Osnovnoj školi "Bogoslav Šulek" u Slavonskom Brodu nekoliko učenica osmog razreda razrednoj je prijavilo njenog kolegu - nastavnika koji ih je, kako su navele, neprimereno dodirivao i gledao, te im upućivao podjednako neprimerene poruke.

Za sve, navodno, imaju dokaze.

Kako plusportal.hr saznaje od roditelja koji su želeli da ostanu anonimni, razredna je odmah reagovala na šokantne optužbe te je, postupivši prema protokolu, o svemu obavestila stručnu službu škole, kao i direktorku koja je slučaj prijavila svim nadležnim službama.

Prema nezvaničnim informacijama, prozvani je nastavnik priznao sve osim fizičkog kontakta s učenicama, a navodno je tokom današnjeg dana priveden u prostorije Policijske uprave brodsko-posavske.

S obzirom na to da su u celi slučaj umešane maloletnice, a zbog njihove zaštite, malo je toga što policija i škola mogu i smeju službeno da kažu.

"Možemo tek da potvrdimo da smo primili dojavu škole. U toku je sprovođenje inspekcijskog nadzora i istraživanja, pa ćemo tek onda više znati o čemu se radi u konkretnom slučaju. Reč je, između ostalog, o maloletnim osobama, pa ionako ne možemo ići u detalje", rekao je za taj portal policijski službenik za odnose s javnošću Tomislav Kovačević.

Osumnjičeni nastavnik predaje u još jednoj osnovnoj školi u Slavonskom Brodu, ali tamo za sada ne postoje slične prijave protiv njega.

(Telegraf.rs)

Video: „Reci Ne!“: Seksualno zlostavljanje dece na internetu ostavlja teške posledice po žrtvu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ПСИХОПАТА

    21. jun 2023 | 14:51

    То вам је европа сатанизам ништа добро

  • Z

    21. jun 2023 | 13:30

    Ovonkad dobijes 1 ,onda si zlostavljana od strane nastavnika!!????? Vala ima nas koji smonprošli škole pa nikad ništa nije bilo ,osim šti si dobi 1!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA