≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Lekar Hitne pomoći fizički napao koleginicu jer nije htela da primi njegovu suprugu: Tražila uput

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prvo je od koleginice tražio privatni broj telefona i vređao je govoreći "kravo jedna", a zatim ju je fizički napao

  • 3
APARAT ASTRAZENECA ONKOLOGIJA Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Lekar Hitne pomoći dr Ivan Popić (60) optužen je da je fizički napao koleginicu iz Doma zdravlja jer nije htela da mu suprugu primi na pregled bez uputa.

Kako se navodi u optužnici, Popić je u februaru ove godine oko 11 sati došao u Dom zdravlja Zagreb–Zapad da svojoj supruzi zakaže ultrazvuk dojke. Međutim, specijalista radiologije je rekao da njegovoj supruzi nije izdat uput.

„Prvo je od koleginice tražio privatni broj telefona i vređao je govoreći "kravo jedna" i “je*o ti bog mater zagorsku“, a zatim ju je fizički napao, uhvativši je za nadlakticu koju je čvrsto držao gurajući je prema stolu, pa ju šakom udarao po ruci. Zbog toga je oštećena dobila povrede u vidu modrica i otokom desne nadlaktice, kao i ogrebotine na koži", navodi se u optužnici, u kojoj tužioci traže 10 meseci uslovnog zatvora za nasilnog lekara.

Dr. Popić je sve negirao tvrdeći da je zapravo on napadnut i vređan. Međutim, radiolog je objasnila da je kolegi rekla da njegova supruga nema uput i da treba da pozove lekara opšte medicine. On je potom nazvao, ali nije mogao nikoga da dobije u ordinaciji.

„Nakon toga je postao veoma neprijatan i tražio je moj privatni broj telefona. Psovao me je, vikao na mene i vređao me govoreći „kravo jedna“. Zatim je bacio zdravstvenu knjižicu na mene i fizički me napao“, rekla je potresena žena, prenosi poral Danica.hr.

Doktorka radiologije je vrištala, a nasilni doktor je prestao tek kada su tehničar i doktor ušli u sobu. Zadobila je povrede desne nadlaktice i podlaktice. Zatražila je i pomoć psihijatra i sada se nalazi na bolovanju je, a plaši se ponovnog susreta sa kolegom, jer je već bio neprijatan i agresivan prema kolegama i pacijentima.

Reči napadnutog radiologa potvrdio je svedok koji je tog dana bio pacijent u Domu zdravlja i sve video.

Najviše zabrinjava što je Ivan Popić doktor, specijalista hitne medicine, zaposlen u Domu zdravlja Zagreb-Zapad, koji bi, s obzirom na svoju profesiju, pre svega trebao da bude pažljiv i ljubazan i prema pacijentima i prema kolegama“, upozorili su iz kancelarije javnog pravobranioca.

Lekar se tereti da je „prisilno sprečio da obavlja posao drugog zdravstvenog radnika kao javnu službu, a radniku je nanesena i telesna povreda, čime je izvršio krivično delo protiv javnog reda i mira – prinuda prema zdravstvenom radniku”.

(Telegraf.rs)

Video: „Lekari su mi pomogli da ponovo vidim lepšu stranu života“: Zorana je pobedila depresiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Margit

    21. jun 2023 | 23:28

    Doktorka neka vas je sramota niste mogli kolegi da pomognete i pogledate UZ ženi,kakva nekolegijalnost,a da je dosla Vasa frizerka vi bi je primili bez uput,covek bi vam doneo uput naknadno,a trebao je i on da napise pa bi morali da je primite.Doktorka je nekolegenijalna,a doktor nije smeo da tako reaguje.

  • Pravnica

    21. jun 2023 | 19:16

    Takvi ludaci nebi trebali da rade sa ljudima. Zalosno je sto je lekar i nedaj Boze da vas takva neuroticna,agresivna osoba leci. Ako vec bilo napada na pacijente i kolege,sto ga nisu odavno otpustili? Ovde su ucinjena 3 krivicna dela. Pored navedenog,vredjanje na na nacionalnoj osnovi u vidu psovke kao i mobing u vidu verbalnog i fizickog maltretiranja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA