Vreme čitanja: oko 1 min.

Rasvetljena prevara u Crnoj Gori: Crnka uzela novac iz banke, išetala s rancem i nestala

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prevara počinjena u aprilu

  • 5
Lopov krađa banka Crna Gora pljačka prevarantkinja Foto: Policija Crne Gore

Crnogorska policija sa kolegama iz Republike Srpske (RS) rasvetlila je prevaru počinjenu u aprilu u filijali Lovćen banke u Herceg Novom.

"Policijski službenici Uprave kriminalističke policije i Policijske uprave Trebinje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i u saradnji sa pripadnicima MUP-a Crne Gore, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, jutros su započeli realizaciju akcije kodnog naziva 'Lovćen' koja se odnosi na rasvetljavanje KD Prevara počinjenog 12. aprila 2023. godine u Crnoj Gori, gde je NN lice koristeći falsifikovani lični dokument podiglo sa računa oštećene novac u iznosu od oko 1.300 000 evra - piše u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) RS.

Objasnili su da su pretresi izvršeni na području Banja Luke i Trebinja.

"Na više lokacija koja koriste lica inicijala S. K, I. A. i M. D, a u kojima je pronađeno i oduzeto oko 50.000 konvertibilnih maraka, veća količina oružja i municije, narkotičkih sredstava, oko 3 kg marihuane, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem gore navedenog КD, ali i drugih krivičnih dela propisanih КZ RS", piše u saopštenju koje prenose Vijesti.

Prevarantkinja, za kojom je policija tragala je, navodno, 11. aprila najavila da će podići ušteđevinu u filijali banke u Herceg Novom, odakle su je, s obzirom da se radi o velikom iznosu, obavestili kada da dođe.

Dan kasnije ona je sa rancem ušetala u banku, uzela novac Budvanki M. O. i otišla.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rale

    21. jun 2023 | 21:09

    Ona uopšte nije lopov. Lepo se najavila, zakazali joj isplatu, to znači da su je proverili ili su trebali, a očigledno nisu, već su joj dali novac. I šta sad, ona kao lopov a banka kao oštećena.

  • Ime

    21. jun 2023 | 20:24

    Ova sto je ukrala pare jos nije uhapsena.

  • SRB-in

    21. jun 2023 | 22:24

    Gospodju za ministra finansija odmah da postave

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA