≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

U Podgorici oduzeta dva kilograma kokaina: Procenjena vrednost pola miliona evra

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uhapšeni su Turčin i državljanka Crne Gore

  • 1
Droga Kokain Crna Gora Podgorica Foto: Tanjug/MUP Crne Gore - Uprava policije

Podgorička policija uhapsila je državljanina Turske M.B. (40) i državljanku Crne Gore M.F.B. (40) i oduzela dva kilograma kokaina namenjenog za uličnu prodaju.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, ulična vrednost pronađene droge procenjuje se na skoro pola miliona evra, pišu Vijesti.

"Podgorička policija je danas u ulici Partizanski put zaustavila vozilo marke "VW Passat“ podgoričkih registarskih oznaka u kojem su se nalazili M.B. (40) državljanin Republike Turske i M.F.B. (40) državljanka Crne Gore. Detaljnom kontrolom vozila kriminalistička policija je pronašla i oduzela dva pakovanja sa sadržajem praškaste materije bele boje, za koju se sumnja da je opojna droga kokain, ukupne težine od oko dva kilograma, kao i jedno manje pvc pakovanje sa sadržajem materije za koju se sumnja da je heroin", navodi se u saopštenju policije.

Droga Kokain Crna Gora Podgorica Foto: Tanjug/MUP Crne Gore - Uprava policije

A kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je navedeni kokain prokrijumčaren u Crnu Goru sa namjerom stavljanja u dalju tzv. uličnu prodaju na području Crne Gore.

"Procenjuje se da bi ulična vrednost kokaina, ove čistoće i kvalitat, mešanjem radi dobijanja na količini, iznosila skoro pola miliona evra. Oduzeta opojna droga biće veštačena u Forenzičkom centru Uprave policije", saoptšeno je iz policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se M.B. i M.F.B. uhapse zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

(Telegraf.rs)

Video: Policija zaplenila skoro 3 tone kokaina skrivene među bananama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xy

    22. jun 2023 | 22:34

    Kilo je oko 40 hiljada eura.... Tako da šola miliona je balalajka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA