≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Smrt pod morem: Ženi pozlilo tokom ronjena kod Visa, ubrzo je umrla

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za sada nema tragova koji bi ukazivali na krivično delo

  • 0
Žena ronilac, ronjenje Foto: Shutterstock

Policija je oko 11 sati primila dojavu da je jednoj ženi pozlilo prilikom ronjenja u blizini ostrva Mali Barjak, zapadno od ostrva Vis, a zatim je preminula.

O događaju je obaviješteno nadležno državno tužilaštvo. Za sada nema tragova koji bi ukazivali na krivično delo.

"Tačan uzrok smrti utvrdiće se obdukcijom", potvrđeno je iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Kako prenose hrvatski mediji, preminula je bila na ronilačkom izletu, gde joj je naglo pozlilo. Nekako što su je izvukli na površinu, gde ju je dočekao gumenjak i dobacio do obale. S njom je u tom trenutku bio i njen suprug koji je, po rečima očevidaca, pričao hrvatski.

Uskoro je stigao i lekar i započeo reanimaciju. Svemu su svedočili i mnogobrojni prolaznici među kojima i Marija koja je bila deo biciklističke ekspedicije..

"Igrom slučaja, među našim gostima su bili specijalista intenzivne nege, lekar opšte prakse i medicinska sestra, sve Australijanke. Najpre smo pomogli da se žrtva prebaci na obalu, zbog tvrđe podloge. Već je bila potpuno plava, nije izgledalo dobro. Navodno je i povratila pod morem", ispričala je Marija, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Žena ronilac, ronjenje Foto: Shutterstock

Onda su upitali gde je AED, odnosno defibrilator. Kada smo videli da ga nema, ja sam s biciklom odurio do turističke zajednice. Tamo su mi rekli da ga nemaju niti su me znali uputiti gde ga ima.

Hitna je pristigla nakon 10-ak minuta.

"Prvo što smo očekivali da će napraviti je intubacija. Ni to se nije dogodilo. Niti je u vozilu bilo defibrilatora, pa čak ni set za uduvavanje vazduha direktno u pluća", priča sagovornik.

Pacijentu je data i injekcija adrenalina, ali ni ona nije pomogla.

(Telegraf.rs)

Video: Prelepa rekorderka u zadržavanju daha zamalo da postane ručak ribama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA