Vreme čitanja: oko 1 min.

Milatović najavio prvu zvaničnu posetu Srbiji u prvoj polovini jula

Vreme čitanja: oko 1 min.

Cilj posete je, kako je rekao, normalizacija dobrosusedskih odnosa

  • 5
Jakov Milatović Crna Gora predsednik Foto: Tanjug/Igor Šljivančanin

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović najavio je danas da će u prvoj polovini jula doći u zvaničnu posetu Beogradu.

Podsetio je da je njegova prva zvanična poseta po stupanju na funkciju bila Briselu, kako bi se, prema njegovim rečima, poslala poruka da je ubrzanje evropske agende glavni prioritet spoljne politike Crne Gore, prenose Vijesti.

"Nakon te posete, uslediće poseta Beogradu u prvoj polovini jula", rekao je Milatović novinarima u podgoričkoj Vili Gorica.

Cilje posete Beogradu je, prema njegovim rečima normalizacija dobrosusedskih i uopšte odnosa u regionu. Crna Gora je, kazao je, posvećena dijalogu Beograda i Prištine. Istakao je da je za to da se sve zemlje u okruženuu vrate dijalogu i da, kako je kazao, "na taj način kao stabilan region idemo napred".

"U tom smislu podržavamo dijalog Beograda i Prištine i nadamo se deeskalaciji tenzija koje smo videli. Pozicija Crne Gore je jasna - podržavamo dijalog i to je bila tema Samita. Stabilan region koji je deo EU je jedina zajednička budućnost", naveo je Milatović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA