Vreme čitanja: oko 2 min.

Milatović o tome kome će dati mandat za sastav nove Vlade: Imam poverenja u Milojka Spajića

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sve zavisi od tužilačke odluke u slučaju afere "Do Kvon" i nekih informacija koje će javnost dobiti u okviru istrage

  • 0
Jakov Milatović Crna Gora predsednik Foto: Tanjug/Igor Šljivančanin

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da će dodela mandata za sastav nove Vlade zavisiti od tužilačke odluke u slučaju afere "Do Kvon" i nekih informacija koje će javnost dobiti u okviru istrage, ističući da ima poverenje u lidera Pokreta "Evropa sad" Milojka Spajića da je ono što je izjavljivao tim povodom istina.

- Mislim da tu stvari treba da pojasne nadležni organi. Do Kvona ne poznajem, znam samo ono što se piše po medijima. Ne bih trenutno komentarisao istrage koje je pokrenuo SDT. Ono što znam je da je Spajić predvodio listu koja je osvojila najveći broj mandata i da će biti najjača u narednom sazivu Skupštini. Odgovorno ću pristupiti formalnim konsultacijima oko formiranja Vlade nakon što bude konstituisan parlament. Još stižu žalbe, tako da nemamo završen izborni proces, kao ni konačne rezultate izbora, pa će sve biti pomereno ka drugoj polovini jula i tek onda predsednik Crne Gore počinje formalne konsultacije - rekao je Milatović u emisiji "Načisto" na TV Vijesti.

On je rekao da je od Spajića dobio odgovor kao i javnost.

- Spajić je obrazložio poznanstvo sa tim gospodinom. Što se tiče predsedničke kampanje, situacija je jasna, finansiranje je pokazano kroz izveštaj ASK-a i tu je situacija čista. Spajić dodatno i tužilaštvo treba da odgovore na sva pitanja - naglasio je Milatović.

Na pitanje da li DF može biti deo nove vlasti, s obzirom na to da ih zapad ne vidi kao partnere, Milatović je rekao da su ti koji biraju naše vlade, te da treba tražiti zajednički imenitelj sa što većim brojem političkim činilaca, prenosi "Dan".

- Tu ne govorim o DPS-u, DF-u, Evropi sad, već principijelnim stvarima. Vlada koja se okuplja oko principa i programskih ciljeva i koja ima veću podršku u parlamentu je stabilnija. Brojnost ne treba tražiti na uštrb principa, ali treba biti spreman da se na zajedničkom imenitelju radi istrajno i uporno i tako što ćeme političke partnere emancipovati - naglasio je Milatović.

On je kazao da je neprihvatljiv ponovni izbor generalnog direktora Javnog servisa Borisa Raonića ukoliko je došlo do nepoštovanja pravosudne presude.

- Sa pravom negde kao predsednik želim da kažem da je nepoštovanje sudskih presuda, ako je do toga došlo, neprihvatljivo. Ukoliko je došlo do nepoštovanje pravosudne presude to je neprihvatljiva stvar. Ne želim da pređem pristojnost mešanja u nezavisnost uređivačke politike Javnog servisa - rekao je Milatović.

Jakov Milatović Foto: R.R./ATAImages

Komentarišući to što je Ustavni sud proglasio neustavnim izmene Zakona o predsedniku, Milatović je rekao da je Sud morao da bude brži u donošenju odluka.

- Ovo ne znači da se mešam u rad Ustavnog suda, ali imam pravo da poručim da Ustavni sud treba efikasnije da donosi odluke, posebno onih koje su bile važne u prethodnim mesecima - naglasio je Milatović.

On je rekao i da je razmišljao da zamrzne funkciju u Pokretu "Evropa sad".

- Ali to nije predviđeno statutom partije, pa sam odlučio da de facto zamrznem poziciju neučestvovanjem u parlamentarnoj kampanji i dogovaranju naredne Vlade - naglasio je Milatović.

(Telegraf.rs)

Video: Vladimir Tomović slavio na ulicama CG uz hit "Srpkinja je mene majka rodila"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA