≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od danas na crnogorskom primorju zajedničke patrole sa službenicima policija iz šest zemalja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj model saradnje, upućivanje na rad u Crnu Goru službenika uniformisane policije i službenika kriminalističke policije iz navednih zemalja traje već jedanaest godina

  • 0
Crnogorska policija Foto: Nikola Tomić

Danas počinje realizacija projekta "Sigurna turistička sezona", koja se sprovodi u vidu razmene i angažovanja policijskih službenika između Republike Hrvatske, Republike Srbije, Republike Albanije, Republike Severne Makedonije, Republike Italije i Rumunije u primorskim opštinama, saopštio je MUP Crne Gore.

"Zajedničke patrole će se sprovoditi u Baru, Ulcinju, Budvi i Herceg Novom u periodu od 1. jula do 1. septembra. Policijski službenici iz navedenih država će biti upućeni na rad u Crnu Goru tokom jula i avgusta, gde će na primoru, u tri smjene u trajanju po 20 dana, patrolirati zajedno sa crnogorskim kolegama", piše u saopštenju MUP Crne Gore.

Sa policijom Republike Hrvatske, navedena saradnja će funkcionisati na bazi reciprociteta tj. realizuje se odlazak policijskih službenika iz Crne Gore u Republiku Hrvatsku, u Dubrovačko – neretvansku upravu, u periodu od 3. jula do 1. septembra, i to po dva službenika u tri smene od po 20 dana.

Ovaj model saradnje, upućivanje na rad u Crnu Goru službenika uniformisane policije i službenika kriminalističke policije iz navednih zemalja traje već jedanaest godina, a bio je uspešan u smislu regionalne policijske saradnje, jer su razmena informacija, iskustava i dobrih praksi doprineli prevenciji i otkrivanju čak i teških krivičnih dela.

"Pored podrške naporima crnogorske policije da ljetnja turistička sezona protekne bezbedno, kolege iz navedenih zemalja će biti podrška njihovim državljaninma ukoliko budu imali potebe za bilo kakvim vidom pomoći policije", dodaje se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Video: Užarena kugla nestaje u moru, a mi gledamo kao omađijani: Portugal svetluca u zalazak sunca

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA