Vreme čitanja: oko 2 min.

Milatović: Očekujem da tužilaštvo ispita navode iz Skaj prepiske

Vreme čitanja: oko 2 min.

Uhapšeni crnogorski bezbednjak Petar Lazović hvalio se Radoju Zviceru, šefu kavačkog kriminalnog klana, oduzimanjem cigareta, pominjući i tadašnjeg predsednika države Đukanovića i njegovog savetnika Milana Roćena

  • 4
Inauguracija Jakova Milatovića Foto: R.R./ATAImages

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović očekuje odgovor tužilaštva u ispitivanju navoda vezanih za Skaj prepiske, u kojima je uhapšeni službenik Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) pisao šefu kavačkog kriminalnog klana o isplatama novca na ruke bivšem šefu države Milu Đukanoviću.

"Prethodno kreirana realnost Crne Gore, kao države stavljene u funkciju organizovanih kriminalnih grupa, mora se menjati u cilju naše evropske budućnosti. Očekujem odlučan i neselektivan odgovor tužilaštva u ispitivanju navoda koje saznajemo iz medija", napisao je Milatović na Tviteru.

Uhapšeni crnogorski bezbednjak Petar Lazović hvalio se Radoju Zviceru, šefu kavačkog kriminalnog klana, oduzimanjem cigareta, pominjući i tadašnjeg predsednika države Đukanovića i njegovog savetnika Milana Roćena, navodi portal RTCG.

"Ne pominji da radimo 30 godina i da dajemo pare Milu lično na ruke", napisao je Lazović Zviceru tokom Skaj prepiske, kako navodi RTCG.

"Nemoj kazati da Milu nosimo pare, Milu Đukanoviću lično na svakih mesec dana 300.000 na ruke da nosi moj striko”, piše u poruci koju prenose crnogorski mediji. Specijalno državno tužilaštvo tereti Lazovića da je kao službenik ANB-a, privremeno raspoređen u policijski Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, radio za organizovanu kriminalnu grupu "kavčani".

Tužilaštvo je početkom januara podiglo optužnicu protiv njega, odbeglog policajca Ljuba Milovića, Radoja Zvicera, Slobodana Kašćelana, Radoja Živkovića, Nikole Spasojevića, Milana Vujotića, Duška Roganovića, Radovana Mujovića, Radovana Pantovića i Nikše Perovića.

Prema navodima optužnice, ta kriminalna organizacija formirana je u drugoj polovini 2020. godine i pored Crne Gore delovala je u Južnoj Americi, Africi, Evropi i Australiji.

Optuženi se terete za više teških krivičnih dela, kao što su teška ubistva, pokušaji ubistava, šverc droge, oružja i cigareta, kao i zloupotreba položaja. Lazović je obuhvaćen i u još nekoliko predmeta SDT-a, a svi se odnose na organizovanu kriminalnu grupu "kavčani".

Tokom iznošenja odbrane negirao je izvršenje krivičnih dela, tvrdeći da je članove tog klana hapsio, a ne s njima drugovao. Iz Lazovićevog pravnog tima ranije su saopštili da izloženost njihovog branjenika javnom mnjenju i osudi traje kontinuirano više od godinu.

Konstatovali su da protiv njega ne postoji nijedan dokaz, osim poruka sa Skaj aplikacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA