Vreme čitanja: oko 2 min.

Policajci pretukli mladića koji je na benzinskoj pumpi ukrao flašu viskija

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kristijan je zadobio ožiljke na licu, modricu oko desnog oka, trag kontuzije i višestruke prelome kostiju lica

  • 5
Hapšenje Zagreb, Hrvatska Printskrin: Youtube/MUP HR

Policajac Damir (26) sa varaždinskog područja optužen je za nanošenje teških telesnih povreda mladiću (Kristijanu) ispred noćnog kluba.

Prema optužnici koja je podignuta ovih dana, sve se dogodilo još u julu 2020. godine nekoliko minuta iza ponoći ispred noćnog kluba Platinum na Kenedijevom trgu u Zagrebu.

„Tokom policijskog tretmana, kao policajac, dok je Kristijan bio potrbuške na zemlji i vezan lisicama na leđima, snažno ga je udario nogom u glavu. Kristijan je zadobio ožiljke na licu, modricu oko desnog oka, krvarenje u konjuktivi desnog oka, trag kontuzije, višestruke prelome kostiju lica sa pomeranjem i pratećim krvarenjem u sinus, a oni su klasifikovani kao teške telesne povrede“, navodi se u optužnici protiv policijskog službenika.

Kristijan je ispričao kako su on i njegova devojka te noći oko ponoći izašli u noćni klub, ali nije pravio probleme policiji tokom njihovog postupanja jer je, kako kaže, imao prethodno iskustvo sa policajcima i znao kako da postupi, a rekao je "polako, polako, neću se odupirati", prenosi portal Danica.hr.

Ali, napominje, ipak su ga tukli, po glavi.

„Udarali su me kao loptu, pritom su mi jedan ili dvojica držali koleno nad glavom iza vrata, a ruke su mi bile vezane na leđima".

Tokom uviđaja svedočilo je više policajaca koji su rekli da je Kristijan povređen pružajući otpor policiji. Oni su upućeni da intervenišu na benzinskoj pumpi INA u Hajnzelovoj zbog krađe, a nakon opisa počinioca i njegovog automobila, osumnjičenog su zatekli ispred noćnog kluba Platinum.

Policajci su svedočili da se Kristijan opirao njihovom postupanju i vređao ih i hteo da uđe u noćni klub. Nakon toga su ga savladali i stavili mu lisice na ruke. Niko od njih nije video udarce u glavu osumnjičenog, niti da ga je neko od policajaca udario nogom.

Policija, hapšenje, lisice Foto: Marko Jovanović

Krim-inspektor koji je posetio Kristijana u bolnici "Rebro" otkrio je da mu je pretučeni mladić priznao da su on i njegova devojka te noći ukrali flašu viskija sa Inine pumpe i otišli ​​u noćni klub Platinum. Tamo su ga ispred njegovog automobila, crnog Smarta, dočekali policajci.

On je priznao da su ga maltretirali i da je vikao na njih i psovao, a onda su ga savladali i tukli, rekao je inspektor krim policije koji je obavio uviđaj.

Nakon istrage, saslušanja brojnih svjedoka i nalaza veštaka, zagrebačko tužilaštvo odlučilo je da podigne optužnicu protiv policajca Damira zbog sumnje da je upravo on snažnim udarcem nogom u glavu Kristijanu naneo teške telesne povrede.

Damir, inače, i dalje radi kao interventni policajac u PU Zagreb i prima platu od oko 1.000 evra neto.

(Telegraf.rs)

Video: Lopovi ukrali mobilne vredne oko 100.000 evra za 100 sekundi: Još jedan video pljačke u Hrvatskoj

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    4. jul 2023 | 22:40

    Nek ukrade opet.

  • Čeda

    4. jul 2023 | 23:16

    Podrška za Damira policajca, kad bi svi postupali kao on manje kradja bi bilo. Nauk za druge

  • Ortodox RS

    5. jul 2023 | 07:13

    A sta su trebali platiti viski?Nema drzave bez vojnog roka,gde policija ne sme istuci prestupnika i gde nema smrtne kazne.Tri osnovne stvari za svaku drzavu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA