Vreme čitanja: oko 1 min.

Splićaninu koji je učenicu (14) drogirao spidom i travom pa je silovao, povećana kazna

Vreme čitanja: oko 1 min.

Optuženi je tri puta silovao maloletnicu nakon što ju je prethodno drogirao spidom i marihuanom

  • 0
Silovanje Foto: Shutterstock

Tridesetdvogodišnji Splićanin koji je prošle godine silovao i drogirao maloletnicu osuđen je na jedinstvenu zatvorsku kaznu u Višem krivičnom sudu. Prvo je osuđen na osam godina zatvora, a sada je kazna povećana na 12 godina.

Splićanin je optužen za silovanje i bludne radnje nad 14-godišnjom štićenicom jedne obrazovne ustanove, prenosi Dalmatinski portal. Presuda je izrečena krajem prošle godine.

Prema navodima suda, optuženi je tri puta silovao maloletnicu nakon što ju je prethodno drogirao spidom i marihuanom. On je takođe optužen da je počinio bludne radnje nad devojčicom, koristeći drogu kao sredstvo ucene za seksualne usluge.

Osuđen je i za trgovinu ljudima, dao je 17-godišnjaku marihuanu, a potom od njega tražio da krade za njega. Ukradene parfeme je predao okrivljenom, koji mu nije dao svoj deo, iako mu je obećao da će mu platiti ukradeni parfem u marihuani.

Kada mu je 17-godišnjak rekao da više neće krasti, zapretio je da će mu slomiti vrat. Osuđen je i da je dao marihuanu maloletnici i tražio od nje da krade za njega, ali je ona to odbila.

Pojedinačno je, za ovih osam krivičnih dela, okrivljeni nepravosnažno osuđen na ukupno 24 godine zatvora, a osuđen je i na jedinstvenu kaznu zatvora od osam godina, na šta je u žalbi ukazao zamenik državnog pravobranioca, tj. kazna je povećana za 50 odsto, odnosno povećana na 12 godina zatvora.

Pre ove presude, optuženi je već šest puta bio uslovno kažnjavan u Opštinskom sudu zbog krađe.

(Telegraf.rs)

Video: Rekonstrukcija ubistva devojčice Lole: Ušla u zgradu, nije stigla do stana, našli je mrtvu u koferu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA