Vreme čitanja: oko 1 min.

Mladić iz Pule dilovao drogu iz sobe u domu: Novcem plaćao troškove studiranja, zaplenjena veća količina novca

Vreme čitanja: oko 1 min.

Planove su mu pomrsili zagrebački policajci

  • 1
Muzički  festival na plažama Zrće i Katarelac,  droga. Foto: PU ličko-senjska i PU Zadar

Soba 301 u 7. paviljonu zagrebačkog studentskog doma "Stjepan Radić‘" poslužila je 24-godišnjem studentu iz Pule da razvije narko-biznis i pokuša i da zaradi veliki novac, prenosi Jutarnji list.

Planove su mu pomrsili zagrebački policajci koji su od njega oduzeli 4,96 g smole konoplje, 21 gram cvetnih vrhova i grančica sa cvetnim vrhovima konoplje koja sadrži više od 0,3 % tetrahidrokanabinola, zatim su mu oduzeli i 1,65 grama ogolelih grančica i cvetnih vrhova, 29,94 grama grubo usitnjene konoplje, 25,37 grama cvetnih vrhova, 11,67 grama smese ogoljenih grančica... a ostao je i bez digitalne vage Diablo fusion za precizno merenje, staklene cevčice isparivača Active tube s filterom i zaštitnim čepom.

Na metalnom preklopnom nožu takođe oduzetom policija je pronašla tragove THC-a, a oduzeto mu je i oko 1.000 evra za koje pretpostavljaju da potiču od preprodaje droge. Krivično će odgovarati za neovlašćenu proizvodnju i promet drogama, a stisnut dokazima pred organima progona posuo se pepelom.

- Drogu sam nabavljao od osobe o kojoj ne znam previše detalja. Činio sam to da mogu platiti troškove studiranja i prehrane jer mi financijski pomaže samohrana majka. Prodavao sam gram za 13 evra, koristio sam dva mobilna i dogovarao se s kupcima da mi dođu na sprat gde je bila moja soba.

Prethodno sam drogu merio i pakavao u vrećice koje su od mene oduzete. I novac koji je pronađen kod mene potiče od preprodaje. U sobi sam boravio zadnje tri godine. Izvinjavam se za sve što sam činio i nemam namere to više da ponovim– branio se student u tužiteljstvu. Krajnju odluku u tom slučaju daće zagrebački Opštinski sud.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA