Vreme čitanja: oko 1 min.

Hrvatska dobila privremenog šefa Vojne sigurnosno-obaveštajne agencije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odluku o imenovanju potvrdio je predsednik Milanović

  • 1
Hrvatska vojska, hrvatski vojnik Foto: Shutterstock

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović potvrdio je dogovor o imenovanju privremenog šefa Vojno sigurnosno-obaveštajne agencije.

Odluka je objavljena na službenoj stranici Kabineta predsednika, prenosi Index.

"Usaglašena je Odluka o davanju ovlašćenja za koordinaciju poslova i potpisivanje akata iz delokruga Vojne sigurnosno-obaveštajne agencije i predsednik Republike Zoran Milanović potpisaće tu Odluku tokom dana, čim mu bude dostavljena.

Prema usaglašenoj Odluci, do imenovanja direktora VSOA, a najduže mesec dana, koordinaciju poslova i potpisivanje akata iz delokruga Vojne sigurnosno-obaveštajne agencije obavljaće brigadir Ante Kujundžić. Osoba koja će privremeno, idućih mesec dana, koordinisati poslove i potpisivati akte VSOA-e, imaće ograničena ovlašćenja te nije, između ostalog, ovlašćena da podnosi pisane predloge za primenu mera tajnog prikupljanja podataka. Odluka stupa na snagu 11. jula 2023.

S obzirom na to da je predsednik Vlade konačno pristao na Ustavom propisanu proceduru imenovanja čelnika sigurnosno-obaveštajnih agencija, te budući da se radi o privremenom rešenju u slučaju VSOA-e, predsednik Milanović poziva da se odmah započne s usaglašavanjem kandidata za novog direktora VSOA-e u skladu s ustavnom procedurom", ističe se u saopštenju.

"Isto tako, Milanović je pozvao Vladu da se hitno pristupi rešavanju i "svih drugih otvorenih kadrovskih pitanja u Oružanim snagama Republike Hrvatske i diplomatiji kod kojih je potrebno usuglašavanje predsednika Republike i Vlade".

"Što se tiče predsednika Milanovića, razgovori u cilju usaglašavanja mogu odmah početi", objavljeno je iz kabineta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Max

    10. jul 2023 | 17:05

    Na rukavu vojnika nije HR zastava vec zastava hrvatskog naroda u Federaciji BiH.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA