Vreme čitanja: oko 2 min.

Na spomeniku Nikoli Tesli u Hrvatskoj ostavljena kesa sa smećem: Pupovac objavio sta je unutra

Vreme čitanja: oko 2 min.

Znamo što se time htelo poručiti nama i o nama, kazao je Pupovac

  • 3

Predsednik Srpskog narodnog veća Milorad Pupovac reagovao je povodom toga što je neko stavio u vreću za smeće venac SNV položen na spomenik Nikoli Tesli.

Kazao je da su on i njegovi saradnici otišli do spomenika oko podneva i da je vreća za smeće i dalje bila tamo, ali da su onda videli da je u vreći za smeće venac koji su oni juče postavili povodom Teslinog rođendana.

"Danas pre podne dobar deo portala u Hrvatskoj preneo je foto i pisanu vest o tome da je neko na spomenik Nikole Tesle u centru Zagreba umesto cveća povodom jučerašnjeg Teslinog rođendana po svoj prilici tokom noći postavio vreću sa smećem. Gledajući te vesti u prvi smo mah i sami poverovali da je reč o tome, te se oko podneva uputili da vidimo da li je smeće neko u međuvremenu maknuo", navodi se u saopštenju Pupovca, objavljenom na sajtu SNV.

Kad su, kako dodaje, došli do spomenika videli smo da vreća za smeće nije maknuta i da se u njoj zapravo nalazi venac sa cvećem koji je neko stavio u nju.

"Venac koji je stavljen u vreću za smeće a portali o stavljenoj vreći za smeće obavestili javnost zapravo je venac koji su juče oko 12.30 h položili predstavnici Srpskog narodnog vijeća, SKD Prosvjete, SDSS-a i Srpskog demokratskog foruma, dvojica saborskih zastupnika i jedan zastupnik u Skupštini Grada Zagreba", navodi Pupovac.

Možda će se, kako kaže, nekom činiti da je time šteta ili sramota manja, a nekome da nije reč ni o šteti ni o sramoti već o uspešnom performansu.

"Kako god bilo mi veoma dobro znamo što se sa stavljanjem venca SNV-a i drugih srpskih organizacija u komunalnu vreću za smeće htelo poručiti nama i o nama. Taj beleg znanja predugo i presvakodnevno nosimo. Istina, možda ga nismo očekivali ni na Teslin rođendan, ni u Teslinom krilu, ni na raskrsnici Masarikove, Preradovićeve i Tesline", zaključio je Pupovac.

(Telegraf.rs)

Video: Pupovac: Okupili smo se kako ne bismo zaboravili zločine

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vodolijax

    11. jul 2023 | 20:05

    Lepo.......sad i one novčiće sa Teslinim likom da pobacaju jer on sa njima nema ništa.......da nije svetski poznat Hrvati ga ne bi ni svojatali.....Tesla će večno pripadati Srbiji i Srbima....

  • Невена

    11. jul 2023 | 20:02

    Тисућљетни сан им је угрожен Теслом и његовим спомеником. Пошто су и њихови прозападни творци и господари морали признати да је Тесла био и изјашњавао се као Србин ово је од очајника и очекивано . Уз прилог да је 11 јул , дан када су сви Хрватски државници са све својим пућанством најгласнији .... опростиће им се или неће ни поменути ова њихова култура.

  • Перагеније

    11. jul 2023 | 20:34

    Хахаха, а кажу да је био Хрват - штагод то било...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA