≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kilometarska vatrena linija u Dalmaciji, gorele kuće i automobili: Ima više povređenih

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vatrogasci apeluju na građane da ne otežavaju gašenje

  • 0
Hrvatska Šibenik Požar Fičer Foto-kolaž: Profimedia/Hrvoje Jelavic

Jak otežava gašenje velikog požara koji je planuo jutros u mestu Gornji Banovci kod Grebaštice u Šibensko-kninskoj županiji u Hrvatskoj.

Na terenu je 148 vatrogasaca s 56 vozila.

Požar gasi sedam aviona. Prema rečima komandanta Javne vatrogasne jedinice Šibenik Volimira Miloševića, požar nije ni blizu pod kontrolom niti je lokalizovan. Požar je nažalost zahvatio više kuća i automobila, a porodice se evakuišu.

Lakše su povređene dve osobe, jedan vatrogasac i jedan građanin, za kojeg vatrogasci tvrde da je svojevoljno došao u zonu gašenja požara kako bi gledao i snimao gašenje.

Vatrogasci apeluju na građane da ne otežavaju gašenje, a sebe ne dovode u opasnost kako bi požar iz blizine promatrali ili ga fotografisali i snimali.

O najnovijim informacijama s požarišta u Regionalnom dnevniku HTV-a izvestio je Darko Dukić, glavni županijski vatrogasnog komandanta.

"Najveća požarna vatrena linija, koja je kilometarska, na brdu je Jelinjak, prema primoštenskom zaleđu, prema samom naselju Kalina. U ovom trenutku na tom delu deluju vazdušne snage, velik je kompleks borove šume, vrlo je nepristupačan deo.

Vatrogasci sa zemlje i iz vazduha daju sve od sebe da ugase požar, rekao je.

(Telegraf.rs)

Video: Veliki požar širi se kod Šibenika, gase ga i protivpožarni avioni

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA